Prima pagină » Actualitati » Actualitate » INFORMAȚIA ZILEI » INFORMAȚIA ZILEI – 9 iunie 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 9 iunie 2024

0 comentariu

Președintele Vladimir Putin va pivota spre Asia și restul lumii non-occidentale
 Despărțită de Occident, Rusia își îndreaptă economia de 2 trilioane de dolari către giganți precum China și Arabia Saudită și perspective pe termen mai lung precum Zimbabwe și Afganistan la forumul său principal de investiții de la Sankt Petersburg, care a fost fondat de țari ca o fereastră către Europa. Războiul din Ucraina a dus la cele mai mari tulburări în relațiile Rusiei cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba din 1962, iar sancțiunile occidentale au forțat o revoluție o dată la un secol în relațiile economice ale Rusiei.

Biden își cere scuze lui Zelenskiy pentru întârzierea armelor
Conturi și solduri datorate: Liderii s-au întâlnit la Paris, unde Joe Biden i-a acuzat pe „membrii foarte conservatori” ai Congresului pentru că au susținut pachetul de ajutor. El a promis, de asemenea, 225 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina să-și reconnecteze rețeaua de electricitate. Vladimir Putin a avertizat Occidentul să nu furnizeze Ucrainei arme pentru a lovi teritoriul Rusiei și a spus că ia în considerare înarmarea inamicilor Occidentului ca răzbunare.
Un subiect radioactiv: Putin a spus că nu este nevoie să se folosească arme nucleare pentru a câștiga războiul din Ucraina și că și-ar dori ca oamenii să înceteze să mai discute ideea. La începutul săptămânii, el a propus desfășurarea de rachete convenționale la distanță de Occident și a spus că nimeni nu ar trebui să presupună că Rusia nu va folosi niciodată arme nucleare.

Tehnologie

Tesla modernizează software-ul de navigație în mașină în China și introduce ghidare la nivel de bandă
Utilizatorii chinezi din China s-au plâns de harta de navigare a mașinii Tesla pe rețelele sociale, spunând că nu este la fel de detaliată ca hărțile disponibile pe smartphone-uri.

Fondul de avere din Norvegia va vota împotriva pachetului Tesla de 56 de miliarde de dolari al lui Musk
Fondul a mai spus că va vota pentru o propunere a acționarilor care să solicite Tesla să adopte o politică de libertate de asociere și negociere colectivă, o victorie pentru sindicatele care doresc să-și afirme influența asupra producătorului auto american.

Parlamentarii din New York adoptă măsuri pentru protejarea tinerilor pe rețelele de socializare
Legislatorii statului New York au adoptat vineri o legislație care interzice platformelor de socializare să expună conținut algoritmic „de dependență” utilizatorilor sub 18 ani fără consimțământul părinților, devenind ultimul dintre mai multe state care au luat măsuri pentru a limita riscurile online pentru copii.

IPO-urile Flipkart de la Walmart, PhonePe ar putea dura câțiva ani, spune directorul Walmart
Ofertele publice inițiale ale pieței Walmart Flipkart și ale platformei de plăți digitale PhonePe ar putea dura câțiva ani, a spus un director al Walmart.

FCC dorește modificarea contestărilor din ședința de judecată din SUA la regulile de neutralitate a rețelei
Comisia Federală de Comunicații a cerut vineri Curții de Apel al 6-lea Circuit din Cincinnati, Ohio, să transfere o serie de contestații juridice din industrie cu privire la decizia sa de a reintroduce regulile de referință privind neutralitatea rețelei către o instanță federală din Washington.

Unii parlamentari americani cer o mai mare atenție a aplicației de știri NewsBreak cu privire la originile sale chineze
Trei parlamentari americani au cerut un control mai atent al NewsBreak, o aplicație populară de agregare a știrilor din Statele Unite, după ce Reuters a raportat că are origini chineze și a folosit instrumente de inteligență artificială pentru a produce povești eronate.

Trump se prezintă drept „președinte cripto” la strângerea de fonduri pentru tehnologie din San Francisco
Candidatul republican la președinție Donald Trump s-a prezentat joi drept un campion al criptomonedei și a criticat încercările democraților de a reglementa sectorul în timpul unei strângeri de fonduri de la San Francisco, au declarat trei surse prezente pentru Reuters.

Yelp poate da în judecată o companie de reputație pentru că a promis că va suprima recenziile proaste
Yelp poate intenta un proces în care acuză o companie de gestionare a reputației că își face publicitate în mod fraudulos abilitatea de a elimina recenziile „rele” de pe site-ul web de recenzii de afaceri.

Acțiunile companiei de plăți în domeniul sănătății Waystar alunecă la debutul Nasdaq
Acțiunile Waystar au scăzut vineri la debutul Nasdaq, după ce compania de plăți de asistență medicală a strâns 968 de milioane de dolari în oferta publică inițială din SUA, în ceea ce a fost una dintre cele mai mari tranzacții ale anului.

Trump încearcă să curteze tinerii alegători bărbați în noul gambit TikTok
Donald Trump intenționează să posteze un flux de videoclipuri scurte pe TikTok care vizează tineri cu mesaje despre inflație și alte probleme economice, au declarat doi consilieri de campanie pentru Reuters, oferind prima imagine a strategiei candidatului republican la președinție pentru aplicația populară ca cursa din 2024. se intensifică.

Directorul general al organizației Reporteri fără frontiere (Reporters Sans Frontieres, RSF), Christophe Deloire, a murit la vârsta de 53 de ani, a anunțat organizația care apără libertatea presei în lume, după cum informează și AFP citată de Agerpres. Francezul Christophe Deloire a decedat “un urma unui cancer fulminant”, sau ”turbo-cancer”, cum mai este denumit. El a exercitat funcția de director general al RSF începând din 2012 și “a transformat asociația (…) într-un campion mondial al apărării jurnalismului, vreme de 12 ani”, a subliniat organizația. Înainte de a prelua conducerea RSF, Christophe Deloire condusese Centrul pentru Formare de Jurnaliști (CFJ) de la Paris, una dintre marile școli de jurnalism din Franța, din 2008 până în 2012. De asemenea, el lucrase pentru revista Le Point din 1998 până în 2007, la departamentul de știri politice și sociale, ca reporter de investigație. Înainte de aceasta, el lucrase pentru canalele de televiziune ARTE și TF1. * AUR și-a creat o COMISIE NAȚIONALĂ ANTIFRAUDĂ în cadrul COMANDAMENTULUI ELECTORAL CENTRAL. Director General: Colonelul (r) Florin Șinca. Președinte este Viorel Pârvu iar Director General al Departamentului este colonelul (r) Florin Șinca, fost Comisar-șef de la un serviciu special din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române al Capitalei, în prezent consilier la Senat în Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Florin Șinca este Doctor în istorie al Universității din București, membru în Clubul Istoricilor „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, Cetățean de Onoare al comunei Brebu și autor a 17 volume de istorie și a peste 155 de articole și studii în diverse publicații. *

Iulian Capsali: CLIPE DE RĂSCRUCE ȘI CUMPĂT. Dacă România, unde se concentrează armate continuu, devine teatru de război, așa cum se dorește, vom avea aceeași soartă cu Irakul sau Ucraina. * ActiveNews certifică: Documentul despre Nicușor Dan și Securitatea comunistă este FALS. Conținutul poate fi însă în parte REAL. Opiniile specialiștilor Ion Cristoiu și Valerian Stan. Și generalul (r) Aurel Rogojan demontează falsul. Documentul nu este original prin faptul că unul dintre colegii olimpici ai lui Nicușor Dan, matematicianul de top Octav Fărcășanu, este prezentat cu numele de „Fărcășanu Octavian Petre”. Octav Fărcășanu, activ în Liga Studenților în anii 90, a emigrat în Statele Unite ale Americii unde și-a adăugat prenumele Petru pentru că dorea să aibă și numele unui mare sfânt apostol. Ca atare, nu se putea ca acest prenume adăugat după anul 2000 să se regăsească într-un „Raport” al Securității din 1988. Conținutul documentului, însă, poate fi în parte real, unele suspiciuni, tratate și de ActiveNews, cu privire la cumnatul Clotildei Armand, Andrei Moroianu, fiind colportate și de alte surse. Cel mai probabil autorul/autorii croșetării colajului au beneficiat de informații oferite de un lucrător al Securității. * Incredibil, nu se poate, mi-am zis. Dar e adevărat.

Citesc pe pagina Facebook a lui George Custura că actorul s-a stins la spitalul județean Brașov. Prietenii care au anunțat trista veste mai scriu că inima a încetat să-i bată după o grea suferință. (R-PRESS )

Israelul bate Gaza și războiul din Sudan strămută milioane de oameni
Orientul Mijlociu: armata israeliană a bombardat centrul și sudul Gazei, ucigând zeci, în timp ce forțele de tancuri înaintau spre Rafah. Oamenii sunt prinși în casele lor, se tem de lunetisți și de focul de mitralieră. Hamas și-a pierdut jumătate din forțele și a recurs la ambuscade în loc de lupte complete , iar discuțiile de încetare a focului rămân blocate. Armata israeliană a avertizat guvernul că tăierea fondurilor către Autoritatea Palestiniană ar putea provoca o a treia intifada în Cisiordania.
Africa: Numărul persoanelor strămutate interne din Sudan ar putea depăși în curând 10 milioane, mai mult de jumătate dintre ei femei și un sfert copii sub 5 ani. Activiștii pro-democrație spun că paramilita RSF a ucis peste 100 de oameni într-un sat. Refugiații din Etiopia au fugit din două tabere și s-au ascuns într-o pădure și pe marginea drumurilor după atacurile repetate ale unor oameni înarmați.

Un sezon în iadul climatic
Direcție greșită: fiecare dintre ultimele 12 luni s-a clasat ca fiind cea mai caldă înregistrată în comparații anuale, a spus un raport al UE, în timp ce secretarul general al ONU António Guterres a cerut măsuri urgente, cum ar fi o scădere cu 30% a producției de combustibili fosili. și folosiți pentru a evita „iadul climatic”.
Având-o în ambele sensuri: SUA ar putea reînvia unele centrale nucleare pentru a-și îndeplini obiectivele de emisii, în timp ce dezvoltatorii de energie solară vor construi două proiecte mari pe terenurile deținute de Departamentul de Energie din Idaho, care au fost curățate după decenii de teste pe reactoare nucleare. În același timp, concesiile privind reglementările privind emisiile pe care administrația Biden le-a făcut producătorilor de automobile vor duce la o poluare substanțial mai mare decât prevedea planul inițial al Casei Albe.


Ți-am spus în ultima vreme că îmi place piața de muncă rezistentă?
Cifrele: Raportul neașteptat de puternic al locurilor de muncă din SUA din mai este setat să țină Fed-ul pe margine și să-și ia timp pentru a decide când să înceapă să scadă costurile de împrumut. Departamentul Muncii va publica miercurea viitoare datele despre indicele prețurilor de consum pentru luna mai, oferind factorilor de decizie politică o nouă perspectivă asupra dacă datele despre inflație sunt în scădere.
Numerarul nostru: rezultatele financiare trimestriale recente de la comercianți cu amănuntul arată că cumpărăm selectiv lucruri neesențiale și plăcute , concentrându-ne mai mult pe îmbrăcăminte și accesorii și mai puțin pe achiziții de produse electronice și articole de uz casnic, cum ar fi seturi de terasă, paturi și grătare în aer liber. Oamenii din întreaga lume cheltuiesc bani și pe călătoriile aeriene, iar Asociația Internațională de Transport Aerian și-a ridicat previziunile de profit pentru 2024 .
Inainte sa uit…

Rishi Sunak a învățat pe calea grea că părăsirea în grabă a Normandiei nu merge întotdeauna bine pentru englezi . Iar parașutiștii britanici care recreau lansarea aeriantă de Ziua Z în spatele apărării germane au trebuit să se alinieze și să-și prezinte pașapoartele la un punct de control de frontieră improvizat.

Un agent patogen rapid și mortal a distrus populațiile de arici de mare din Marea Roșie și se răspândește în Oceanul Indian și, posibil, dincolo. Acest lucru va avea un efect mare și negativ asupra recifelor de corali.

O comisie a curții de apel din SUA a ordonat înapoi opt cărți din 17 pe rafturile bibliotecii din Llano, Texas, respingând plângerile conservatorilor conform cărora ar fi nepotrivite. O carte care nu s-a remarcat: „Gary the Goose and His Gas on the Loose”, una dintre lucrările mai puțin cunoscute ale lui William Faulkner.*

Citeşte şi

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2024 STIRI DE DODROGEA – Ziar Independent || E-mail: [email protected][email protected]

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. ACCEPT TOATE VEZI SETARILE INDIVIDUALE

Politica de confidențialitate și cookie-uri
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00