Prima pagină » Actualitati » Actualitate » INFORMAȚIA ZILEI » INFORMAȚIA ZILEI – 7 IUNIE 2024

INFORMAȚIA ZILEI – 7 IUNIE 2024

0 comentariu

EXCLUSIV | Cum a luat Primăria Sectorului 4 de la bolnavi și a dat la șoferi un teren din proprietatea Spitalului „Obregia”. ASSMB: „În scopul dezvoltării infrastructurii sanitare”

POLITICĂ: Ultimele zile de campanie. Firea și Burduja în ofensivă, Nicușor Dan, confruntat cu atacuri, Piedone, din ce în ce mai absent.

ANALIZĂ: Peste jumătate dintre români cred că alegerile din 2024 vor fi organizate corect.

Noul terminal al Aeroportului Timișoara, inaugurat cu mare fast în urmă cu două luni, miroase a canalizare. Sursa „parfumului”, căutată fără succes de două săptămâni.

Un cioban din Bacău a fost băgat cu picioarele în găleți cu ciment de patronul unei stâne, nemulţumit de cum erau îngrijite animalele.

Bărbat împușcat la Buftea, cu o armă air-soft, în timpul unor activități electorale. Agresorul, audiat de polițiști.

Incendiu la Clinica de Pediatrie III din Cluj-Napoca. Zeci de copii, părinți și cadre medicale s-au evacuat.

VREMEA: Temperaturi mai ridicate decât cele normale în toată țara. Prognoza meteo pentru iunie și începutul lunii iulie

ȘTIRI EXTERNE: Joe Biden a fost retras de Prima Doamnă de la un eveniment de Ziua Z, din Franţa. „Ce se întâmplă?” Într-un incident neașteptat, președintele Joe Biden a fost escortat de Prima Doamnă, Jill Biden, de la un eveniment comemorativ de Ziua Z în Franța. Momentul a stârnit confuzie și speculații, ridicând întrebări despre motivele din spatele acestei acțiuni. Potrivit martorilor și relatărilor din presă, situația a părut neclară și abruptă, lăsând participanții și observatorii să se întrebe: „Ce se întâmplă?”. Detalii suplimentare despre contextul și rațiunea din spatele acestei retrageri nu au fost încă dezvăluite publicului.


LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 835 | În ziua 835 de război, au avut loc atacuri ucrainene în regiunile ruse Belgorod și Kursk, nouă persoane fiind rănite. Iar Rusia a revendicat cucerirea unei mici localităţi, Umanske, din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei. Localitatea, care avea 180 de locuitori înainte de începutul războiului, este situată la circa 25 km nord-vest de oraşul Doneţk. Trupele ruse ar fi cucerit, de la începutul anului, 880 km2 de teritoriu ucrainean. Atac cu 53 de drone și 5 rachete în mai multe regiuni, inclusiv asupra Kievului

Pe de altă parte, potrivit celui mai recent raport al Ministerului ucrainean al Apărării, în luna mai, pierderile de trupe rusești s-au ridicat la 38.940, cel mai mare număr lunar de la începutul invaziei Rusiei. În total, de la începutul invaziei, Rusia ar fi pierdut 509.860 de soldați în Ucraina.

Consemnăm și o intensă activitate diplomatică a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. S-a întâlnit, duminică, la Singapore, la Forumul pentru securitate, cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, cu care a avut o „discuție foarte bună” despre nevoile de apărare ale Ucrainei.

Tot la Singapore, a convins mai multe state să participe la summitul pentru pace care va avea loc pe 15-16 iunie în Elveția. El a anunțat că 106 state şi organizaţii au promis că vor participa la viitorul summit, dar s-a declarat dezamăgit că unii lideri nu şi-au oferit încă sprijinul, acuzând în același timp China că face demersuri să convingă alte state să nu participe la summit.

În timpul ăsta, numărul crimelor de război ale Rusiei au înregistrat o creștere uriașă. 133.000 de cazuri de crime de război ruse în Ucraina sunt investigate în prezent, în condițiile în care, la finele lui 2022, erau 56.000 de cazuri.

În Italia a avut loc o tragedie, în care au fost implicați trei tineri de origine română, două fete și un băiat, de 20,23 și 25 de ani. Ei au coborât pe o insulă din albia unui râu să facă poze sau baie, într-o zonă cunoscută pentru peisajele frumoase. Și în numai câteva minute, albia s-a umplut de ape învolburate. Pompierii au încercat să îi salveze înainte să fie luați de ape, dar nu au reușit. Fetele au fost găsite decedate, băiatul încă e căutat. Scenele de la momentul când au chemat salvatorii și până când au fost luați de ape au fost filmate de trecători.

În SUA, Donald Trump a avertizat, într-un interviu pentru Fox News, că o pedeapsă cu închisoarea „ar fi complicat de acceptat pentru public”. „Ştiţi, într-un anumit moment, există un punct în care cedezi”, a spus el, aducând aminte de comportamente de dinainte de asaltul fanilor lui asupra Capitoliului. Donald Trump a fost declarat vinovat de un juriu din New York, dar sentința va fi dată pe data de 11 iulie, cu câteva zile înainte ca Partidul Republican să-l nominalizeze oficial candidat la prezidențiale.

Iar în Islanda, Halla Tomasdottir, o femeie de afaceri de 55 de ani, va deveni președinte, în urma câștigării alegerilor prezidențiale. Ea va fi a doua femeie care va ocupa funcţia de preşedinte al Islandei. În 1980, Vigdis Finnbogadottir a devenit prima femeie din lume aleasă în mod democratic drept şef de stat.

Și China a anunțat că nava sa fără echipaj a aselenizat duminică. Nava a ajuns pe partea întunecată a Lunii, ceea ce reprezintă o premieră. În timpul misiunii, vor fi colectate roci și alte probe de sol, de pe partea nevăzută a Lunii, o regiune neexplorată până acum.

Iar în Veneția au intrat în vigoare noi restricții pentru turiști. Sunt interzise difuzoarele şi se limitează dimensiunea grupurilor de turişti la 25 de persoane. Acestea se adaugă la taxa zilnică impusă deja în oraș încă de la începutul acestui an.

Și, în curând, am putea avea parte de ciocolată mai sănătoasă și mai sustenabilă, după ce oamenii de știință și ciocolatierii elvețieni au dezvoltat o rețetă care înlocuieşte zahărul cu deșeuri vegetale. Pasând pulpa și coaja unei păstăi de cacao, în loc să folosească doar boabele, oamenii de știință au creat un gel dulce și fibros care ar putea înlocui zahărul din ciocolată.

La noi, o statistică a Poliției Române arată că în ultima perioadă au crescut infracțiunile de toate felurile, de la cele economice la cele rutiere și de violență domestică. La toate acestea s-au adăugat faptele de natură penală care au legătură cu campania electorală. Totuși, au scăzut ușor furturile și tâlhăriile.

Iar Ziua Copilului ne-a adus în față statistici care devin tot mai rele, de la un an la altul. 41,5% dintre copiii din România se află în prezent în risc de sărăcie şi excluziune socială, un procent dublu faţă de media europeană. Este vorba de circa 500.000 de copii români care se află în risc de sărăcie în 2024 și în țara în care autoritățile se laudă cu creșteri economice record și investiții fără precedent. De asemenea, numărul copiilor născuți în România în 2023 este cel mai mic din 1930 până în prezent, reducându-se, doar în ultimul an, cu 80.700. În plus, doar 70% dintre copiii cu vârsta de şcoală sunt înscrişi în învăţământ. Despre Realitatea copiilor din România, de 1 iunie și în fiecare altă zi, a scris Ioana Ene Dogioiu.

Și cu o săptămână înainte de alegeri, un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD arată că actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, se situează pe primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, cu 28,6%, urmat de Gabriela Firea (PSD), cu 25,6%, Cristian Popescu – Piedone (PPUSL) – 15,2% şi Sebastian Burduja (PNL) – 13,8%. În urmă cu câteva zile, un sondaj realizat la comanda PNL îl plasa pe Sebastian Burduja pe locul al doilea în competiția pentru PMB.

Iar Comisia de Etică Universitară din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti a confirmat plagiatul în cazul tezei de doctorat a primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleşa. Zeci de pagini, reprezentând peste 40% din întreaga lucrare, au fost copiate identic.

Încheiem ziua cu Bookfest 2024, care s-a terminat duminică. „Râsul dracului” de Cristian Tudor Popescu a fost cea mai vândută carte a editurii Polirom, urmată de volume semnate de Elif Shafak, Salman Rushdie, Simona Antonescu. Humanitas a anunţat bestseller-urile „Aurul pisicii” de Ioana Pârvulescu şi „Libertatea de depresie” de Radu Paraschivescu, iar „Castelul din oraşul meu” de Ioana Bâldea Constantinescu a fost pe primul loc în topul vânzărilor la editura Litera. Aici este Topul integral al celor mai vândute cărți, pe edituri.

În ziua 831 de război aflăm că vicepreședintele SUA, Kamala Harris, va participa la viitorul summit pentru pace, care va avea loc în perioada 15-16 iunie, în Elveția. Până în prezent, 107 ţări şi organizaţii de pe toate continentele au confirmat participarea. Preşedintele Volodimir Zekenski doreşte să atragă un sprijin internaţional cât mai amplu pentru „formula de pace”.

Deocamdată însă Zelenski a transmis că are nevoie de 25 de sisteme Patriot pentru a se apăra împotriva atacurilor Rusiei. Forțele Moscovei au lovit Ucraina de aproape 1.000 de ori, săptămâna trecută, cu diferite arme, inclusiv rachete, drone și bombe.

În schimb, ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, a apreciat că Statele Unite s-ar putea confrunta cu “consecinţe fatale” dacă ignoră avertismentele Moscovei de a nu permite Ucrainei să folosească armele furnizate de Washington pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei.

Pe front, azi-noapte, un atac rusesc asupra unui centru de recreere din apropierea orașului Harkov s-a soldat cu un mort și doi răniți. Alte două persoane au fost ucise, între care și un băiat de 12 ani, iar una a fost rănită într-un bombardament rusesc asupra satului Mîhailivka, din regiunea Donețk.

La Moscova, diplomaţi din Coreea de Nord, Palestina, Siria şi Liban au vizitat expoziţia “Trofeele armatei ruse” – unde se află vehicule blindate NATO capturate pe frontul din Ucraina.

În Polonia, au fost a arestate 18 persoane pentru acțiuni ostile pro-ruse, inclusiv un individ despre care se presupune că ar fi fost implicat într-un complot de asasinare a președintelui ucrainean Zelenski.

Iar contextul războiului a oferit CIA şi FBI o ocazie rară de a recruta spioni ruși nemulțumiți de situația din țară. Americanii au lansat campanii de atragere a rușilor care pot oferi informații valoroase, iar experții consideră că astfel de acțiuni se pot dovedi eficiente.

În acest timp, sudul Germaniei se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimul secol. Patru oameni au murit, alţii sunt daţi dispăruţi şi mii de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele. În unele locuri, în 24 de ore a plouat mai mult decât media pentru o lună întreagă. Localități întregi au rămas fără electricitate. Mare parte din școli s-au închis. Compania de cale ferată a recomandat evitarea călătoriilor, pentru propria siguranţă şi pentru a lăsa liber echipelor de salvare. La Dillingen (cca 100 km nord-vest de München) a fost interzisă folosirea podurilor ce traversează Dunărea. Autostrada A9 este închisă pe circa 25 de km. Există temeri că EURO 2024, campionatul european de fotbal care va fi găzduit de Germania peste doar două săptămâni, ar putea fi afectat.

Un fenomen extrem a afectat şi Cehia, unde 18 persoane au fost rănite de trăsnet într-un parc, cinci dintre acestea fiind resuscitate. Iar în India, temperaturile au atins 50 de grade, canicula ucigând peste 50 de persoane în trei zile.

Apar noi informaţii despre cine s-ar putea afla în spatele ideii de a plasa 5 sicrie la poalele turnului Eiffel în weekend. Sicriele erau acoperite cu un steag francez, pe care era scris „Soldaţi francezi din Ucraina”. Specialiştii au stabilit că ele conţineau ghips. Au fost arestaţi 3 suspecţi care spun că au primit câteva sute de euro pentru a lăsa sicriele. În telefonul unuia s-au găsit dovezi că a fost în contact cu un bulgar acuzat că a vandalizat cu mâini roşii Memorialul Holocaustului din Paris.

În SUA, începe un nou proces istoric, cu posibile repercusiuni asupra alegerilor prezidențiale. Hunter Biden, acuzat de posesie de arme de foc, este primul copil al unui președinte în exercițiu care este acuzat penal. Procurorii federali urmează probabil să disece detalii despre dependenţa sa de cocaină şi despre relaţia pe care a avut-o cu cumnata, după moartea fratelui său Beau, ceea ce ar putea oferi muniţie pentru campania lui Donald Trump.

Și un nou scandal a izbucnit pe piaţa auto. De data aceasta sunt vizaţi marii producători din Japonia, care ar fi trimis date incorecte sau manipulate referitoare la testele de siguranţă pentru a obţine certificarea maşinilor lor. Până acum, autorităţile nipone au impus Toyota, Mazda și Yamaha să suspende livrările unor vehicule fabricate în Japonia.

La noi, continuă campania electorală. Azi a ieşit la iveală pe filieră PSD un document din care rezultă că Nicuşor Dan ar fi colaborat cu Securitatea când avea 17 ani şi a dat note despre colegii săi din lotul olimpic de matematică. Primarul Capitalei spune că, în relaţia cu autorităţile statului de atunci, a avut doar interacţiunile obligatorii pentru toţi românii care călătoreau în străinătate, că nu a avut vreun angajament de colaborare cu Securitatea şi că documentul prezintă mai multe neconformităţi faptice.

O analiză Politico arată că principalele partide din România au investit în campanii publicitare online mai mult decât întregile lor familii europene. PSD și PNL se află pe locurile 4, respectiv 5, în topul celor mai mari finanțatori europeni de campanii publicitare derulate online. La mică distanță, USR se află pe locul 7 la nivel european. Cel mai bun candidat individual care cheltuiește pe platformele Meta a fost Marcel Ciolacu, deși abia a menționat votul pentru Parlamentul European din 6-9 iunie în mesajele sale plătite.

Tot din România, unde se afla într-o vizită de campanie, premierul maghiar Viktor Orban şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO, dar şi pentru aderarea cât mai rapidă a ţării noastre la spaţiul Schengen şi cu graniţele terestre. Din luna martie, de când și-a anunțat candidatura, Klaus Iohannis a reușit să aibă doar sprijinul ferm al Ungariei, adică un stat din cele 32 de țări membre. În afară de Slovacia, toate celelalte au fost convinse să meargă pe mâna lui Rutte, mai mult de dragul consensului decât din simpatie pentru premierul olandez.

Tot la noi, din România de la firul ierbii, furtuna a făcut prăpăd la Odorheiu Secuiesc, unde un panou publicitar a căzut peste un om, un sirian a încercat să-și dea foc la Ambasada Israelului din București, două eleve de la un liceu din Otopeni au ajuns la spital după banchet, în urma consumului de alcool, un polițist a fost lovit de un hoț cu o sticlă în cap într-o benzinărie, iar Florin Piersic a fost externat de la Spitalul ”Foișor”.

Între timp, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că fugarii sunt obligaţi să-şi suporte cheltuielile de aducere în ţară.

Iar ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că va iniția un dialog cu compania Louis Vuitton despre folosirea cămăşii (iei) de Mărginime în noua colecţie 2024, fără să menționeze originea acesteia. S-au sesizat comunitățile online care promovează ia românească, iar Raluca Turcan zice că va transforma incidentul într-o oportunitate de recunoaștere internațională a tradițiilor românești.

Încheiem cu o cometă care a atras atenția experților, pentru că este mai strălucitoare decât stelele. Aceștia preconizează că în 2024 cometa va deveni vizibilă cu ochiul liber, pe măsură ce va deveni și mai luminoasă. În prezent, ea poate fi văzută doar printr-un telescop. Până în octombrie, se așteaptă să atingă strălucirea maximă, putând eclipsa majoritatea stelelor de pe cer și rivalizând cu strălucirea lui Venus sau Jupiter.

În ziua 833 de război, activitatea mai multor instituții și companii din Rusia a fost paralizată de un puternic atac cibernetic lansat de spionajul militar ucrainean (GUR).

Pe front, Rusia a lansat în cursul nopții 27 de drone Shahed. Apărarea ucraineană a distrus 22 în regiunile Nikolaiev, Herson, Dnipropetrovsk, Sumî și Poltava. Trupele ruse au atacat dimineață regiunile Donețk și Herson, iar o persoană a murit, alte șapte fiind rănite.

Din Ucraina am aflat că Kievul încearcă prin orice mijloace să-și acopere deficitul de efective pe front. A anunțat că ucrainenii din străinătate care au împlinit 17 ani trebuie să se întoarcă în ţara şi să se înregistreze pentru serviciul militar. În context, Ambasada SUA în Ucraina a reamintit că legislaţia ucraineană nu recunoaşte dubla cetăţenie. Astfel, un cetățean cu dublă cetăţenie, americană şi ucraineană, aflat în Ucraina, este considerat exclusiv cetățean ucrainean și nu poate părăsi țara.

În Rusia, surse de la Kremlin spun că Vladimir Putin a început să poarte vestă antiglonț la evenimentele publice, la recomandarea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. Președintele rus ar fi avut vestă inclusiv la defilarea de 9 mai din acest an, din Piața Roșie.

Iar cele mai mari două bănci din Rusia vor deschide în iulie sucursale şi birouri în regiunile ucrainene ocupate – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Vor deservi clienţi persoane fizice şi IMM-uri.

Pe plan diplomatic, Emmanuel Macron îl va primi la Palatul Elysée pe Volodimir Zelenski după festivităţile aniversării Debarcării în Normandia. Cei doi vor purta discuții despre ”nevoile Ucrainei” în faţa Rusiei, iar Macron a transmis că va face alte anunțuri. Zelenski se va întâlni și cu preşedintele SUA, Joe Biden, în marja festivităţilor, apoi la summit-ul G7 din Italia.

Am mai aflat că luna mai a acestui an a fost cea mai caldă din istorie, ceea ce marchează un lanț de 12 luni consecutive în care temperatura medie globală a atins valori record. Secretarul general al ONU, António Guterres, a cerut acțiuni urgente pentru a evita „iadul climatic” și interzicerea reclamelor la combustibili fosili.

Și oceanele planetei se confruntă cu o triplă amenințare, din cauza crizei climatice. Apele oceanelor se încălzesc și absorb dioxidul de carbon din atmosferă, ceea ce reduce cantitatea de oxigen și crește nivelul de aciditate.

La noi, a fost multă agitație pe zona de justiție și campanie electorală pe ultima sută de metri.

Silvestru Şoşoacă (soțul Dianei Șoșoacă) a fost ridicat de acasă de poliţie şi dus la audieri la Parchetul General. Ancheta vizează semnăturile strânse pentru candidatura sa la Parlamentul European, ca independent. Anchetatorii ar avea indicii și dovezi că semnăturile ar fi fost falsificate, cu ajutorul unor membri AUR şi la solicitarea lui George Simion. La finalul audierilor, Șoșoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de uz de fals și fals în declarații. Procurorii au informat și că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar.

O asistentă de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a fost reţinută în dosarul în care procurorii anchetează acuzațiile că 17 pacienți de la ATI au murit în numai patru zile, în urma reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină (un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale). Potrivit unor surse, femeia este asistent medical, era martor și declarase că nu a văzut și nu știe nimic, însă dovezile i-au contrazis declarațiile și a devenit suspect în dosar.

Și șeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin a fost reţinut, iar alţi doi funcţionari ai instituţiei au fost plasaţi sub control judiciar, în ancheta de trafic de migranți. Ei ar fi primit bani de la oameni de afaceri implicaţi în traficul de migranţi, între 2.100 de lei şi 22.000 de euro, pentru emiterea avizelor de muncă şi prelungirea nelegală a dreptului de şedere în România în cazul a cel puţin 1.137 de cetăţeni străini, majoritatea din Pakistan şi Bangladesh.

Au fost reținuți pentru 24 de ore și trei polițiști locali din Sectorul 1 al Capitalei, unul dintre ei fiind șeful Compartimentului Control Activităţi Comerciale. În 2023 – 2024, când se duceau în control la firme din Sectorul 1 al Capitalei, cei trei au cerut și primit șpăgi, în total 18.000 de euro şi 2.500 de lei.

O veste bună vine și de la Cluj, unde au început lucrările de execuţie la metrou. În 2031, când se estimează că va fi gata, va avea o linie de peste 21 km, 19 stații și peste 160.000 de călători zilnic. Valoarea totală a proiectului este de 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 miliarde lei sunt fonduri din PNRR, 41 milioane lei de la bugetul Primăriei și 10,04 miliarde lei de la bugetul de stat.

Am mai aflat, dintr-o analiză imobiliare.ro, că preţurile apartamentelor din oraşele mari au continuat să crească şi au ajuns în unele cazuri la valori record. Majorările an la an au fost de 18% în Braşov, 11% în Bucureşti, 10% în Cluj, 8,7% în Timişoara. Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraş. Preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi a ajuns în mai la 2.960 euro/mp util. Specialiștii spun că prețurile vor mai crește, fiind un reglaj normal al raportului dintre cerere, care se menține ridicată, şi ofertă.

Iar un sondaj INSCOP vine cu niște concluzii interesante: aproape 80% dintre români sunt nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor pentru combaterea consumului de droguri, iar majoritatea consideră că ar trebui înăsprite pedepsele pentru traficanţi și intensificarea controalelor la frontiere, pentru a împiedica intrarea drogurilor în ţară. Interesantă și distribuția nemulțumiților în funcție de partidele cu care votează. Sunt nemulțumiți 80,5% dintre votanţii PNL -PSD, 73,8% dintre votanţii AUR și 69,8% dintre votanții ADU.

Încheiem ziua cu o companie franceză nou-înființată care a lansat pe piață Neo Px, o plantă creată cu ajutorul bioingineriei, capabilă să purifice aerul la o rată fără precedent. Practic, o singură plantă reprezintă echivalentul a 30 de plante normale în termeni de purificare a aerului.

Și nu doar că poate capta agenții poluanți din aer, dar poate, de asemenea, îndepărta sau neutraliza unii dintre cei mai nocivi poluanți gazoși care se pot acumula în interiorul unei locuințe, așa cum este benzenul.

O singură plantă poate costa de la 120 până la 139 de dolari americani și vine la pachet cu un plic ce conține o pudră. Practic, o bacterie ce va coloniza solul, dar și rădăcinile sau frunzele plantei. Bacteria este cea care absoarbe poluanții din aer pentru a se putea dezvolta. Planta, pur și simplu, reprezintă ecosistemul bacteriei, ceea ce rezultă fiind o simbioză între cele două organisme. (R-PRESS)

Citeşte şi

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2024 STIRI DE DODROGEA – Ziar Independent || E-mail: [email protected][email protected]

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. ACCEPT TOATE VEZI SETARILE INDIVIDUALE

Politica de confidențialitate și cookie-uri
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00