Prima pagină » Actualitati » Actualitate » Ghidul suprem pentru a beneficia de orice eveniment de networking: 12 sfaturi și strategii atemporale

Ghidul suprem pentru a beneficia de orice eveniment de networking: 12 sfaturi și strategii atemporale

0 comentariu

Sunteți aici, ceea ce înseamnă că probabil ați ales un eveniment la care doriți să participați. Dacă încă cauți și poate nu ești sigur care este cel mai potrivit pentru tine, aruncă o privire la ghidul nostru despre cum să găsești oportunitățile potrivite .

Potrivit CNBC , „70% din toate locurile de muncă nu sunt publicate public pe site-urile de locuri de muncă și până la 80% dintre locurile de muncă sunt ocupate prin conexiuni personale și profesionale”.

Aceasta înseamnă că evenimentele de networking sunt cea mai bună modalitate de a căuta noi perspective, parteneri și oferte de locuri de muncă. Uneori, o companie s-ar putea să nu aibă nici măcar o deschidere activă, dar odată ce te întâlnește, s-ar putea să-și dea seama că vei fi un mare plus pentru echipa lor și chiar vei crea un nou rol pentru tine.

După ce ați ales un eveniment de networking la care doriți să participați, aflați cât mai multe despre el. Există un motiv pentru care v-a atras atenția, așa că asigurați-vă că adunați din timp următoarele informații pentru a profita la maximum de ea.

În această postare vei învăța:

CUPRINS:

  1. Beneficii de pe urma oricărui eveniment de networking
    • Căutați locațiile și ce este în jurul lor
    • Familiarizați-vă cu programul conferințelor
    • Descărcați materialele relevante înainte de eveniment
    • Aflați despre gazdă
    • Uită-te la difuzoare
    • Cunoașteți codul vestimentar
    • Asigură-te că știi care sunt obiectivele tale
    • Consultați lista de participanți din timp
    • Pregătește cărți de vizită și cresțe profilul LinkedIn
  2. Sfaturi conversaționale:
    • Cum să deschideți o conversație
    • Continuă conversația
    • Cum să închei o conversație
  3. Mementouri importante să apară

Să începem, da?

Ghidul suprem pentru a beneficia de orice eveniment de networking

Examinați detaliile evenimentului în avans pentru a vă asigura că aveți o experiență de conferință productivă și că sunteți informat cu privire la detaliile importante ale evenimentului. Iată o listă cu ceea ce este mai bine de făcut înainte de a vă prezenta la conferință:

1. Căutați locațiile și ce este în jurul lor 

Nu numai locul principal, ci și locul unde au loc discuțiile, amestecurile și expozițiile specifice.

Căutați restaurantele, barurile și cafenelele din apropiere pentru a afla ce să sugerați în cazul în care dvs. și colegul dvs. doriți să continuați o conversație sau unde s-ar putea aduna alți participanți la conferință după eveniment.

AlphaGamma Ghidul suprem pentru a beneficia de orice oportunitate de antreprenoriat pentru un eveniment de networking

2. Familiarizați-vă cu programul conferințelor

Aruncă o privire la agenda conferinței și alege subiectele care te interesează cel mai mult. Vrei să te asiguri că profiti cât mai mult de timpul petrecut la conferință.

Există anumite sesiuni la care ați dori să participați? 

Cunoașterea la care paneluri, prezentări și evenimente doriți să participați vă poate ajuta să vă determinați timpul și mișcarea pe parcursul conferinței.

3. Descărcați materialele relevante înainte de eveniment

Acest lucru vă poate ajuta să navigați mai bine în timpul evenimentului, odată ce sunteți „la sol”. De exemplu, o hartă a locației vă va ajuta să ajungeți cu ușurință la fiecare destinație.

În plus, poate fi un bun început de conversație dacă cineva caută să-și găsească drumul și tu ești aici pentru a da o mână de ajutor.

Unele evenimente includ o aplicație descărcabilă, în general este o idee bună să descărcați înainte de eveniment, pentru a vă ajuta să navigați cu ușurință în ea în timpul atmosferei de eveniment, uneori haotice. Prin astfel de aplicații, vă puteți conecta și cu colegii participanți în avans.

4. Aflați despre gazdă

Ar putea fi util să aflați puțin despre compania care organizează evenimentul de networking. Ce face, care este motto-ul său și orice alte fapte interesante care vă pot fi utile. La urma urmei, ele ar putea fi un bun început de conversație sau o schimbare fluidă de subiect atunci când te lovești de ceva ce ai vrea să renunți în timpul discuției cu cineva.

5. Căutați difuzoarele

De obicei, în timpul evenimentelor de rețea, un vorbitor invitat abordează subiecte importante pentru participanți.

Încercați să cercetați cine este vorbitorul, cu aceeași idee în minte de a avea un bun început de conversație (de exemplu, „Am văzut că a făcut asta și asta, știai?”)

6. Cunoașteți codul vestimentar

Acesta se explică de la sine: nu fi singura persoană în costum și nu fi singura persoană care nu este în costum. Este important să te potrivești, dar și să faci o impresie bună, așa că asigură-te că alegi ținuta care te evidențiază, și te face să te simți confortabil și încrezător.

Oamenii ne judecă după aspectul nostru mai repede decât ne-am fi putut imagina. Un studiu publicat în Nature Human Behavior de Universitatea Princeton a concluzionat că oamenii percep competența celorlalți „pe baza unor indicii economice subtile care emană de la îmbrăcămintea persoanei”.

AlphaGamma Ghidul suprem pentru a beneficia de orice oportunitate de antreprenoriat pentru un eveniment de networking

7. Asigură-te că știi care sunt obiectivele tale

Trebuie să știți ce ați dori să realizați, deoarece vă va oferi un sentiment de scop care vă va spori încrederea. Încearcă să fii cât mai specific posibil, ce vrei să înveți, ce ai vrea să obții? Unele dintre exemple includ:

  • Recrutare
  • Achiziție de clienți noi
  • Conținut de blog și rețele sociale
  • Oportunități de angajare
  • Achiziția de parteneri de afaceri

8. Verificați lista de participanți din timp

Dacă ai vrea să cunoști pe cineva anume, află cum să-l abordezi cel mai bine. Aflați ce aveți nevoie de la ei și ce pot câștiga din parteneriatul lor cu dvs. sau cu compania dvs.

Când căutați conexiuni potențiale, luați în considerare dacă căutați:

  • un anumit individ,
  • o persoană într-un anumit rol sau în cadrul unei anumite organizații
  • cineva cu care ai putea intra în legătură pe un anumit subiect

Dacă informațiile sunt disponibile publicului, puteți contacta anumite persoane înainte de eveniment. Vă puteți prezenta și le spuneți că participați la același eveniment și că sunteți interesat să îi cunoașteți.

AlphaGamma Ghidul suprem pentru a beneficia de orice oportunitate de antreprenoriat pentru un eveniment de networking

9. Pregătește cărți de vizită și crește-ți profilul LinkedIn

Dacă aveți deja cărți de vizită, asigurați-vă că le aduceți cu dvs. la evenimentul de networking. Dacă nu, atunci creați câteva.

Dacă sunteți șomer sau aveți un loc de muncă pe care nu ați dori să îl menționați pe card, creați un card de vizită sau un cod QR. Odată scanată, noua ta conexiune va vedea informațiile tale de contact, inclusiv e-mailul, numărul de telefon și link-uri către profiluri de rețele sociale precum LinkedIn.

Rețelele de socializare vă oferă opțiunea de a utiliza un cod QR pentru a vă conecta rapid cu alții, așa că încercați să îl includeți pe card, dacă este posibil.

Amintiți-vă: un cartonaș face întotdeauna parte din impresie, așa că utilizați hârtie de bună calitate și creați un aspect unic, pentru a ieși mai bine în evidență din mulțime.

Având în vedere acest lucru, este o idee bună să vă reîmprospătați profilul LinkedIn din timp. În prezent lucrăm la câteva sfaturi despre cum să-l îmbunătățim, așa că fii atent la el.

Ghidul suprem pentru a beneficia de pe urma oricărui eveniment de networking – sfaturi conversaționale

Acum că ești pe deplin pregătit pentru conferință, iată câteva sfaturi despre cum să navighezi în conversații, cum să le începi și cum să faci o primă impresie puternică. 😉

1. Cum să deschideți o conversație

Abordarea unui grup de persoane deja implicate într-o conversație poate fi dificilă, cu toate acestea, se poate dovedi a fi o abordare bună de a participa la conversație, atunci când auziți un subiect cu care sunteți familiarizat.

În orice caz, atunci când încerci să implici pe cineva într-o conversație, poți oricând să începi simplu, fie prin bufet, începând cu mâncarea, fie despre vorbitorul care a apărut.

Iată câțiva inițieri simpli de conversație la care poți apela oricând:

  • Recunoașteți vreunul dintre vorbitori?
  • Ce părere aveți până acum?
  • Cum ai aflat despre eveniment?
  • Mi-a plăcut asta și asta până acum, ce zici de tine?

Ai folosit una dintre ele, acum ce?

2. Continuă conversația

Acesta este momentul în care trebuie să te concentrezi și să acorzi toată atenția persoanei din fața ta. Asigurați-vă că mențineți contactul vizual , deoarece vă face să pari încrezător și autentic. Este o abilitate valoroasă cu toată lumea concentrată pe ecranele lor în aceste zile. Cu toate acestea, nu face asta ciudat și te uiți la persoana cu o impresie înfricoșătoare pe față. Dacă credeți că acesta ar putea fi cazul, încercați să exersați un contact vizual relaxat cu oamenii din jurul vostru înainte de evenimentul de networking.

Fii implicat într-o conversație și continuă cu întrebări. Acest lucru îi dă vorbitorului impresia că ești interesat de ceea ce spun. Rămâi pozitiv și imparțial și încearcă să fii cât mai deschis la minte. Va da impresia de a fi simpatic și va răspândi energie pozitivă în jurul tău.

Cunoaște-ți afacerea , ce este excepțional la ea și care sunt cele mai bune calități ale acesteia. Dacă doriți să vă asociați, unde este nevoie de îmbunătățire și cum s-ar integra acea persoană și să umple golul, beneficiind și de afacerea dvs.?

Cu toate acestea, încearcă să nu supravânzi, fii obișnuit în privința asta pe cât posibil, astfel încât să nu sune disperat sau prea plin de tine.

AlphaGamma Ghidul suprem pentru a beneficia de pe urma oricărui eveniment de rețea finanțare oportunități de antreprenoriat 4

3. Cum să închei o conversație

Păstrați-vă conversațiile scurte, la urma urmei, aveți o mulțime de oameni cu care să interacționați. Având în vedere acest lucru, încheiați-vă întotdeauna conversațiile politicos. De exemplu:

  • Mi-a făcut plăcere să vă cunosc, dar vreau să adresez vorbitorului/colegei câteva întrebări înainte ca acesta să plece.
  • Ei bine, vreau să mă asigur că salut încă câțiva oameni în seara asta!
  • Oricum, nu vreau să-ți ocup tot timpul.
  • Mulțumesc pentru conversație, te voi lăsa să te amesteci cu alții

Mementouri importante să apară

Amintiți-vă că sunteți la un eveniment profesional. Există uneori alcool disponibil în timpul evenimentelor de rețea. Nu e nimic în neregulă în a te distra, totuși, amintește-ți că te reprezinți pe tine și compania ta. Cunoaște-ți limitele!

Dacă aveți ocazia să vorbiți , profitați! Fie că este vorba de întrebări și răspunsuri sau de a ajuta vorbitorul, este o oportunitate excelentă de a rămâne în memoria tuturor participanților.

Țineți obiectele cu mâna stângă, astfel încât să puteți saluta cu ușurință oamenii. De asemenea, păstrați cărțile de vizită ușor accesibile.

Asigurați-vă că participați în mod regulat la evenimente pentru a vă face cunoscut în cadrul comunității și pentru a vă extinde constant rețeaua. Acest lucru ar putea duce, de exemplu, să oferiți cuiva detaliile colegului dvs. și, la rândul său, același lucru s-ar putea întâmpla imediat.

Urmărește -ți contactele după ce te întorci acasă. Odată ce ați făcut toate acele conexiuni, nu le lăsați irosite. Conectați-vă cu membrii rețelei recent întâlniți pe rețelele sociale adecvate și scrieți un e-mail. Încercați pur și simplu să rămâneți conectat sau sugerați o întâlnire dacă doriți să vă extindeți conexiunea.

Nu în ultimul rând, după fiecare eveniment încercați să vă așezați și să reflectați la cum a decurs totul. Uită-te la succesele tale și la locurile în care mai ai nevoie de îmbunătățiri și, te rog, amintește-ți că nimeni nu s-a născut perfect. Acesta este uneori un drum accidentat, dar a fi răbdător și consecvent aduce întotdeauna dividende în cele din urmă.

Care dintre aceste sfaturi a fost preferatul tău? Am ratat ceva? 

Citeşte şi

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2024 STIRI DE DODROGEA – Ziar Independent || E-mail: [email protected][email protected]

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. ACCEPT TOATE VEZI SETARILE INDIVIDUALE

Politica de confidențialitate și cookie-uri
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00