Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Roland Garros, de Ana Blinkova

Roland Garros — Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur al turneului de la Roland Garros, după o înfrângere dură în fața rusoaicei Ana Blinkova. Meciul a fost extrem de disputat și a durat două ore și jumătate, terminându-se cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (10/5) în favoarea lui Blinkova.

Sorana Cîrstea (34 ani, 30 WTA), cap de serie numărul 28, a avut o șansă reală de a închide meciul, având 5-4 în tiebreak-ul decisiv. Totuși, Cîrstea a pierdut ultimele șase puncte ale meciului, cedând în fața rusoaicei Blinkova (25 ani, 55 WTA).

Statistica meciului arată că Cîrstea a reușit 3 ași și a comis 3 duble greșeli, în timp ce Blinkova a făcut 6 duble greșeli. La capitolul winners, Cîrstea a fost superioară, cu 47 față de 29 pentru Blinkova. Totuși, numărul erorilor neforțate a fost mult mai mare pentru româncă, cu 42 față de doar 21 pentru Blinkova.

Cîrstea a avut în trecut un meci câștigat împotriva Blinkovei, în 2020, la turneul ITF de la Dubai, când s-a impus cu 6-2, 6-1. De data aceasta, însă, rusoaica și-a luat revanșa.

Aceasta este a doua eliminare consecutivă a Soranei Cîrstea în primul tur la Roland Garros. Pentru participarea în runda inaugurală, Cîrstea va primi un cec de 73.000 de euro și 10 puncte WTA. Cel mai bun rezultat al său la Roland Garros rămâne sfertul de finală din 2009.

Articole asemănatoare

Irina Begu, pe val la French Open: și-a asigurat un cec imens și cale liberă spre optimi

Simona Halep nu a primit wild card pentru Roland Garros

Darren Cahill despre Simona Halep

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE