SIMONA HALEP: O SCURTĂ CRONOLOGIE PRIVIND CAZUL PENTRU CARE JUDECĂTORII CAS ÎNCERCĂ SĂ AJUNGĂ LA UN VERDICT


Controversa dopajului în care este implicată Simona Halep, de două ori campioană la Grand Slam, a șocat comunitatea tenisului. În cele ce urmează, vă prezentăm o cronologie a principalelor evenimente din această poveste controversată, împreună cu reacțiile Simonei Halep în fiecare etapă a acestei călătorii dificile.

29 august 2022 Simona Halep concurează la US Open, fără să știe că acest turneu va deveni ulterior epicentrul controversei legate de dopaj.

21 octombrie 2022 Autoritățile o suspendă temporar pe Halep după ce a fost depistată pozitiv pentru Roxadustat, o substanță interzisă considerată a fi un agent de dopaj sanguin.

28 aprilie 2023 Într-unul dintre primele sale interviuri despre acest caz, Halep exprimă frustrarea sa față de timpul necesar pentru soluționarea cazului său. La acea vreme, cazul Halep era cel mai mediatizat de la cazul Mariei Sharapova. Raportul nostru special include o comparație între cazurile Halep și Sharapova.

19 mai 2023 Cazul de dopaj se adâncește. Anomalii în pașaportul biologic al sportivei Simonei Halep determină Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) să îi impute un al doilea caz de dopaj. Nicole Sapstead, directorul antidoping al ITIA, declară că anunțul de astăzi face ca o situație deja complicată să devină și mai vizibilă.

12 septembrie 2023 ITIA anunță că un tribunal independent a suspendat-o pe Halep pentru patru ani pentru dopaj. Halep declară că este șocată și își exprimă dorința de a-și dovedi nevinovăția.

15 septembrie 2023 Oficialii publică motivele scrise în spatele interzicerii lui Halep. Raportul de 125 de pagini concluzionează că Halep a consumat un supliment de colagen contaminat cu Roxadustat. Totuși, raportul constată și existența unei surse de Roxadustat în eșantionul oferit de Halep la US Open. ITIA consideră că Simona Halep a utilizat dopajul sanguin începând cu martie 2022, dar nu a putut să demonstreze această suspiciune în mod concludent. Halep răspunde cu înverșunare într-un videoclip, declarând că “nu a folosit niciodată dopajul” și continuă să se antreneze și să facă tot posibilul pentru a-și șterge numele de aceste acuzații false.

7 februarie 2024 Halep se prezintă la Curtea de Arbitraj pentru Sport (TAS) din Lausanne, Elveția, pentru a contesta interdicția de patru ani. Antrenorul ei de tenis, Patrick Mouratoglou, susține că echipa sa i-a furnizat suplimentele Simonei Halep și pledează pentru nevinovăția ei.

9 februarie 2024 După aproape trei zile de audieri, Halep părăsește sala de judecată fără a ști când va afla verdictul privind contestarea interdicției de patru ani.

15 februarie 2024 Halep intentă un proces împotriva companiei canadiene de suplimente și depune o plângere.

Astăzi, 28 februarie 2024 Trei judecători se apropie de finalizarea deliberărilor lor, după trei săptămâni de audieri.

Concluzie Decizia Curții de Arbitraj pentru Sport va avea implicații semnificative atât pentru cariera lui Halep, cât și pentru sportul tenisului în ansamblu.

Articole asemănatoare

VIDEO | Penalty GOOOOL Răzvan Marin în minutul 37! Mijlocașul trimite în plasă, iar România restabilește egalitatea!

Echilibrul Fragil din Grupa E: România și Slovacia

România joacă de la ora 22.00 la Koln cu calificarea pe masă în optimile Euro 2024 la fotbal împotriva unei Belgii vulnerabile, dar încă redutabile sub bagheta vedetei de clasă mondială Kevin De Bruyne.

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE