Simona Halep văzută de la Sydney Australia

“A venit și vremea tenismenei Simona Halep, locul unu mondial de două ori! Prea era „prea-prea”! Jos cu dânsa! Și atunci, doamna fizioterapeută, Candice Gohier, din echipa monsieurului Muratoglou de la Paris, antrenorul ei de anvergură, i-ar fi dat să pape niscaiva supliment alimentar contaminat cu roxadustat (un produs care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii), fapt  care a facut-o în ochii lumii mare, mare, mare consumatoare de droguri! Și gata, dizgrație totală și dânsei! 

Adio titluri, adio onoare… De la locul întâi a ajuns în prezent pe locul 1140 în clasamentul WTA! Executată! Pusă la zid, nevinovată…! Dar îngerul păzitor iar și-a deschis aripile! 

Recent, pe 4 martie 2024, am aflat la Breaking News că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne ar fi redus de la patru ani la nouă luni suspendarea Simonei Halep dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Ura, din nou! „ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta! În cazul Simonei, contaminarea în suplimentele alimentare a fost recunoscută de instanță, chiar dacă laboratoarele WADA nu au găsit-o… Contaminarea nu înseamnă dopaj!” (spunea reporterul Mihai Dumitru, într-un articol din ziarul „Cotidianul”). 

Unde vom ajunge dacă la fiecare mişcare denigratoare a unor indivizi tendenţioşi vom ridica (şi noi!) pripiţi degetul acuzator spre cei care… conaţionali de-ai noştri fiind, nu avem dreptul legal şi profesional să îi executăm. Dacă NOI nu ne iubim pe noi înşine, nu ne iubim poporul aşa cum este, şi nu suntem uniţi, atunci cine să ne iubească, cine să vorbească frumos de noi, cine să ne promoveze, cine să ne apere, cine să ne creeze imagine pozitivă? Străinii? Doamne fereşte, nu ţin nimănui lecţii de patriotism şi îmi cer scuze dacă cineva se simte lezat, dar ar trebui sa fim mai prevăzători, mai cățărați pe baricadele naționale, căci altfel ne pierdem identitatea… Dorința mea? Vreau deci o reconciliere între români! 

Asta mi-am impus-o! Să fim buni cu noi înșine. Veșnic ne criticăm unii pe alții și astfel știrbim imaginea României! De sute de ani! Nu ne putem înțelege… Oare de ce? Şi apoi, mai avem o mare problemă, lipsa de caracter, invidia şi defăimarea conaționalilor.”

Aseară târziu a avut loc tragerea la sorți a tabloului principal feminin de la Miami Open, un turneu WTA Masters 1000, acolo unde Simona Halep va reveni în elita tenisului mondial, în urma reducerii suspendării de către TAS. Simona Halep va evolua în prima manșă cu iberica Paula Badosa, locul 73 WTA, o sportivă aflată într-o eclipsă de formă, iar dacă o va învinge, va evolua cu locul 2 mondial, Aryna Sabalenka.

Textul aparține unui mare intelectual român, George Roca și l-am primit din Sydney Australia. Noi n-am făcut altceva decât să-l reproducem. Spre luare aminte.

Articole asemănatoare

VIDEO | Penalty GOOOOL Răzvan Marin în minutul 37! Mijlocașul trimite în plasă, iar România restabilește egalitatea!

Echilibrul Fragil din Grupa E: România și Slovacia

România joacă de la ora 22.00 la Koln cu calificarea pe masă în optimile Euro 2024 la fotbal împotriva unei Belgii vulnerabile, dar încă redutabile sub bagheta vedetei de clasă mondială Kevin De Bruyne.

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE