Primele calcule pentru calificarea României în ”optimile” EURO 2024

MUNICH, GERMANY - JUNE 17: Denis Dragus of Romania celebrates with teammate Dennis Man after scoring his team's third goal during the UEFA EURO 2024 group stage match between Romania and Ukraine at Munich Football Arena on June 17, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images)

Selecționata țării noastre are deja o opțiune serioasă la calificarea în faza eliminatorie de la Campionatul European de fotbal din Germania, după succesul categoric, scor 3-0, cu Ucraina. România a ajuns să se bucure după mult prea mulți ani de o victorie memorabilă, așa cum a fost cea din debutul participării sale la turneul final european din această vară. Absentă de la Cupa Mondială din 1998 încoace și cu o participare mai mult întâmplătoare, dar fără succes, la Euro 2016, România transmitea mai mult scepticism înaintea debutului la turneul final din Germania. Dar, iată că Stanciu, Man, Marin, Drăgușin și ceilalți au oferit o lecție de atitudine, dăruire și determinare tuturor prin succesul de 3-0 cu Ucraina. Victoria ”tricolorilor” noștri nu doar că oferă un impuls major de moral și încredere, dar o plasează deja pe România printre favoritele la calificarea în faza optimilor de finală. Cel mai simplu calcul: minimum un punct din două jocuri Presiunea s-a mutat de pe umerii naționalei noastre pe cele două echipe considerate favorite la șefia grupei, Belgia și Ucraina. Asta după ce și Belgia a “gherlit-o”, scor 0-1, cu Slovacia, în celălalt meci al grupei. Practic, cel mai cinic calcul favorabil României în clipa de față ne spune că selecționata țării noastre se califică mai departe în ”optimi” cu un singur rezultat de egalitate scos în celelalte două jocuri: cu Belgia (sâmbătă, ora 22:00), respectiv, cu Slovacia (26 iunie, ora 19:00). Cu patru puncte și, cel mai probabil, cu golaveraj pozitiv (după 3-0 cu Ucraina), ar fi imposibil ca România să nu se claseze măcar pe locul 3, cu bilanț peste alte două clasate pe locul al treilea din celelalte grupe. Și mai simplu de atât ar fi ca România să mai câștige un meci, ceea ce ar asigura, practic, calificarea de pe cel puțin locul 2 în grupă. De menționat și un alt calcul, prin care România se califică mai departe și cu două eșecuri la limită, în condițiile în care Ucraina să nu câștige mai mult de un meci, iar victoria să nu fie obținută la scor. Atunci ”tricolorii” ar sta la mâna celorlalte rezultate din grupe, dar cu trei puncte și golaveraj pozitiv sunt șanse foarte mari de calificare de pe locul al treilea. După ce nici Franța n-a convins la debutul de la Euro, 1-0 cu Austria, au început mai mulți specialiști să o vadă pe Germania, țara-gazdă, printre favoritele la titlu. De miercuri revine seria de trei meciuri pe zi, cu meciul nemților în centrul atenției: Germania – Ungaria (ora 19:00, la Stuttgart). În celelalte două partide ale zilei se joacă: Croația – Albania (ora 16:00, Hamburg) și Scoția – Elveția (ora 22:00, Koln). Toate meciurile de la EURO 2024 pot fi urmărite în direct la Pro TV. 

Articole asemănatoare

Românii iau cu asalt Germania pentru meciul decisiv cu Olanda

Wimbledon 2024: Anca Todoni, victoria surprinzătoareîn prima rundă

Tabloul optimilor de finală de la EURO 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE