Noi vești despre Simona Halep

Simona Halep (32 de ani) a stabilit prima competiție majoră la care vrea să participe după ce TAS i-a acordat un verdict favorabil și a redus suspendarea pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni. Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis se apropie, în contextul deciziei favorabile primite din partea TAS în scandalul de dopaj. Fostul lider mondial s-a pregătit în tot timpul cât n-a putut juca meciuri oficiale, iar întoarcerea sa în circuit este doar o chestiune de timp. Prima competiție majoră la care Simona Halep vrea să participe după ce a aflat că poate reveni pe teren sunt Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Până la JO, sportiva noastră se poate întoarce pe teren la turneul de la Miami, din perioada 19-31 martie. 

Totuși, dacă va alege să nu ia parte la turneul de la Miami, sezonul de zgură va fi, cu siguranță, momentul în care Simona va reveni pe teren, cu Jocurile Olimpice în minte ca obiectiv clar de participare. Obiectivul fezabil e reprezentat de sezonul de zgură și de o convocare la echipa de Fed Cup pentru a juca la Jocurile Olimpice. E programat undeva la mijlocul lui aprilie. Jocurile Olimpice 2024 Paris se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august.

Pe de altă parte, medicul constănțencei, Dan Safta, face dezvăluiri despre cum a decurs procesul cu ITIA în cazul de dopaj. El a spus că avocații ITIA au venit cu 3 scenarii prin care Simona Halep ar fi vrut să-și facă transfuzii de sânge, de aici diferențele între probele prelevate pe parcursul sportivei pe parcursul cazului de dopaj.

 „M-am gândit la tot felul de posibilități de contaminare. Când am văzut compoziția chetocolagenului, m-am gândit că poate a fost pus în alt container. Mă rog, s-a confirmat că el există, că există în cantitate mai mare și că merge mai departe suspendarea Simonei. ITIA și-a folosit experții și când credeam că o să apară o confirmare de la Londra, a apărut o altă suspiciune, pașaportul biologic. Habar nu aveam ce e și sunt lângă Simona de 10 ani. I s-a spus inclusiv la antidopingul din România că este perfect, că totul este foarte bine.

Nimeni nu știa. Vă spun că am întrebări oameni vechi din tenis dacă știau de acest pașaport. El există din 2013, Simona a fost testată riguros. I se luau probe de sânge și urină. Este firesc să avem un joc al valorilor, asta ține de nenumărate situații fiziologice, de atmosferă, în care o femeie se poate afla. Dar nu era nimic care să sară sub sau peste linie. Atunci, ce s-a gândit ITIA? 

Că Simona a apelat la alte metode neortodoxe prin care și-a crescut hemoglobina. Hemoglobina din septembrie, testată la București, era 14,2, iar în aceeași lună, când și-a făcut operația la nas era aproape de 13. Nu au vrut să ia în seamă analizele ei de sânge făcute înainte și după operație. S-au considerat că nu sunt reale și că ea a ajuns la această valoare folosindu-se de alte metode. Au avut trei scenarii prin care Simona voia să-și facă transfuzie de sânge. Acesta e motivul pentru care pedeapsa ei de la 4 ani a ajuns la 9 luni. Este o găselniță odioasă acest pașaport! Nu poți să faci asemenea acuze. Simona a recunoscut că a consumat un supliment, dar fără să știe că acest supliment conținea ceva abuziv”, a declarat Dana Safta, medicul de încredere al Simonei Halep, la Antena 3.

Halep nu a mai jucat un meci oficial de la cel pierdut în primul tur la US Open în 2022. Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după ce testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. red.) din 2022, de la US Open.

Articole asemănatoare

VIDEO | Penalty GOOOOL Răzvan Marin în minutul 37! Mijlocașul trimite în plasă, iar România restabilește egalitatea!

Echilibrul Fragil din Grupa E: România și Slovacia

România joacă de la ora 22.00 la Koln cu calificarea pe masă în optimile Euro 2024 la fotbal împotriva unei Belgii vulnerabile, dar încă redutabile sub bagheta vedetei de clasă mondială Kevin De Bruyne.

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE