Pretendenții la fotoliul de primar constănțean între doleanțe și putințe

Constanța, ca mai toate metropolele românești, e plină de venetici, majoritatea plecați din locul de obârșie pentru a se realiza. Putem spune, certamente, că unii și-au îndeplinit obiectivele din viață și aici, la malul mării, nu aveam cum să ne aliniem trendului. Să vă dăm și câteva exemple. Mazăre este bucureștean, Făgădău de la Mina Altân Tepe din comuna tulceană Stejaru, Chișac de la Eforie, Horia Constantinescu tot de la București (ajutat de protectorul său Adrian Năstase), Sorin Ovidiu Cupșa de la Bistrița, iar Stelian Ion mutat degeaba de 8 ani cu cățel și purcel în Capitală. Mazăre a lăsat orașul în fundul gol, Făgădău a construit pe fiecare bucățică de spațiu verde, iar Chișac ne-a rupt mașinile și ne-a otrăvit cu praful de pe șantiere care au durat dublu. Stelian Ion a zis să se construiască în Mamaia și Palazu că are datorii la sponsori, iar Horică fără frică trece prin zonă doar pentru ceva amenzi și măsuri de suspendarea activității. 

Cupșa este omul din trupa lui Mazăre unde făcea pe șef corp control. Toți sunt venetici care se plimbă pentru a cunoaște problemele orașului doar cu două luni înainte de alegeri. Se pozează cu bătrânii, iau copii în brațe, împart pungi cu mici cadouri dar neapărat cu flyere  care-i imortalizează. Ce mai contează că, par exemplu, politicul pune lacătul pe direcția județeană care se ocupă cu întreținerea și amenajarea de drumuri județene, după cum ne semnalează directorul general Gabriel Răzvan Zagon, Campania nu s-a terminat și este cazul. 

Eu, să fiu sincer, l-aș vota cu ambele mâini pe candidatul Victor Cruceru, constănțean, care mereu a subliniat importanța infrastructurii de calitate pentru furnizarea serviciilor publice eficiente. Are și un program concret in cinci puncte cum trebuie să facă aceasta, de la comandarea unui studiu de trafic profesional, construirea unui sistem de transport în comun modern, la monitorizarea atentă a procesul de salubrizare a orașului, până la proiectul Riviera Tomis – mobilitate hibridă, auto, ciclabil și pietonal. Pare, la o atentă analiză, cel mai pragmatic dintre cei 14 candidați. 

Liberalul Vergil Chițac crede că succesul lui va veni din susținerea partidului, iar fostul comisar șef al protecției Consumatorilor, vrea musai reducerea birocrației, ceea ce n-ar fi deloc rău. Mai noul aurist, Ovidiu Cupșa se axează pe valorile tradiționale și patriotismul, avocatul Stelian Ion flutură steagul anticorupției și promovării transparenței în administrația locală.

Fostul ministru al mediului, PeMepistul Nicola Nemnirschi ar viza reducerea poluării, dar soluții proprii și viziuni diferite au toți cei aliniați la start. Unii au ales să promoveze discuții cu propriii copii sau cu preoții, alții au mizat pe criticile aduse primarului în funcție. Au fost și candidați care au dat push propriilor “calități”, iar alții au acuzat cenzură după derapaje legate de depresie. Fiecare a cheltuit sume frumușele pe FB pentru a-și promova mesajele și a ajunge online la propriul electorat. 

Stelian Ion a cheltuit cât toți la un loc, de peste trei ori cât Cupșas și de cinci ori mai mult decât Chițac, Postarea cea mai boost-ată pentru care a cheltuit 4000 lei îl arată criticând felul în care liberalul a gestionat lucrările demarate în municipiu. Alți 3500 lei au fost cheltuiți pentru postarea în care un cetățean cu nume identic cu al fostului pesedist Liviu Dragnea vine la sediul USR pentru a oferi partidului o semnătură. Ce va fi însă pe 9 iunie, doar dvs. decideți. 

Analiza noastră va continua, căci și reporterul vrea un răspuns la întrebarea: Neicușorule, eu cu cine votez?

Articole asemănatoare

Neversea 2024: Cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, la cea de-a șasea ediție

Transferuri suspecte către Rusia, semnalate de Banca Italiei

Constănțenii NU se mai pot debranșa de la termoficare în 2024

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE