Premierul Marcel Ciolacu avertizează: „Marea Neagră reprezintă centrul de gravitație al agresiunii Rusiei!”

Marea Neagră reprezintă o regiune de o importanță strategică crucială pentru Alianța Nord-Atlantică. Această zonă servește drept epicentru al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, constituind un element central în dinamica conflictelor din regiune. Instabilitatea persistentă din acest perimetru exercită o influență profundă asupra securității euroatlantice. Aceste afirmații au fost făcute miercuri de către premierul Marcel Ciolacu, subliniind astfel importanța și gravitatea situației în Marea Neagră și impactul său asupra întregii regiuni euroatlantice.

„Integrarea în structurile euroatlantice a reprezentat un obiectiv strategic de politică externă și securitate susținut de întreaga societate și de clasa politică. Acest proiect de țară a devenit fundamentul României democratice și prospere, în măsură să ofere cetățenilor cele mai solide garanții de securitate din întreaga noastră istorie. Cele două decenii care au trecut de la aderarea noastră la NATO stau mărturie faptului că libertatea, prosperitatea și securitatea de care ne bucurăm zi de zi sunt mai puternice ca niciodată. În același timp, mediul de securitate actual, tot mai deteriorat și imprevizibil, ne confirmă că datoria noastră principală este să rămânem vigilenți pentru apărarea acestor valori”, a declarat premierul la evenimentul care marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO.

Marcel Ciolacu subliniază că, în fața unei diversități tot mai mari de amenințări și provocări, este esențial să rămânem vigilenți și adaptați. Într-un mediu regional și global caracterizat de volatilitate, angajamentul Aliaților de a proteja valorile fundamentale ale acestui spațiu și de a se apăra reciproc trebuie să rămână ferm. În ultimii 20 de ani, România și-a consolidat și definit profilul strategic în cadrul Alianței, demonstrând o capacitate în creștere de a contribui la securitatea și stabilitatea euroatlantică și internațională.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE