AUR, noi probleme. George Simion, vizat într-un al doilea dosar penal la PÎCCJ

George Simion, președintele AUR, este vizat într-un al doilea dosar penal instrumentat de Parchetul General, după cel privind semnăturile false pentru candidatura lui Silvestru Șoșoacă. În primul dosar, Simion nu are încă nicio calitate oficială, deși a fost menționat, fără nume, în comunicatul parchetului. Anunțul legat de noul dosar a fost făcut chiar de Simion.

„Un al doilea dosar penal care se inventează la adresa noastră! Cică grup infracțional organizat! Nu, grupuri infracționale organizate sunt partidele care au distrus România! Salutăm procurorii politici din Țara Lăpușului!”, a scris Simion pe Facebook.

Ulterior, avocata AUR a oferit mai multe detalii despre noul dosar într-o declarație susținută pe scările Parchetului General.

„Am fost azi la IGPR în calitate de avocat pentru a acorda asistență juridică unui coleg, un membru de partid, care a fost chemat în calitate de martor într-o speță nouă, un dosar penal care nu are nicio legătură cu dosarul de ieri, cu excepția faptului că îl vizează din nou pe domnul președinte George Simion. Dosarul de astăzi are legătură cu un incident care s-a întâmplat la finalul lunii ianuarie, în municipiul Suceava, la un miting autorizat AUR, când un coleg aflat în stare de legitimă apărare s-a îmbrâncit cu un domn care venise la mitingul AUR și era foarte vocal, înjura, făcea tot felul de acuzații la adresa partidului AUR. Colegii noștri de acolo i-au spus să plece, să ne lase să desfășurăm mitingul, domnul respectiv s-a agitat, a existat un schimb de îmbrânceli cu colegul meu, repet, aflat în stare de legitimă apărare. De la acest incident și până astăzi s-au întâmplat următoarele lucruri fără nicio legătură cu alegerile de duminică: s-a sesizat Parchetul General, singurul care are competență pe parlamentari. Altfel, infracțiunea de loviri și alte violențe e de competența Parchetului Judecătoriei Suceava. Singura explicație este că este vizat domnul președinte George Simion. Alte acuzații sunt următoarele: amenințare și, foarte interesant, constituirea unui grup infracțional organizat”, a declarat Georgiana Teodorescu, avocată şi candidă a AUR la alegerile europarlamentare, joi, în faţa sediului Parchetului General.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE