Deputatul Dumitru-Viorel Focșa, Partidul România Mare lansează un apel cu privire la retribuirea și tratamentul militarilor români

Un apel vehement pentru restaurarea demnității și onoarei Armatei Române a fost lansat de către Partidul România Mare, prin internediul deputatului Dumitru-Viorel Focșa,, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea situației militare în țară. Partidul a adresat o întrebare către domnul Angel Tîlvăr, Ministrul Apărării Naționale, cerând clarificări cu privire la politicile guvernamentale privind retribuirea și tratamentul militarilor români.

Deputatul Dumitru-Viorel Focșa, reprezentant al Partidului România Mare în circumscripția electorală nr. 14, Constanța, a ridicat mai multe probleme critice care afectează forțele armate române și a cerut explicații ferme de la Ministerul Apărării Naționale.

Probleme Ridicate de Partidul România Mare prin intermediul deputatului Dumitru-Viorel Focșa:

Despre Tratamentul Militarilor: Partidul a subliniat o serie de neajunsuri pe care le-a observat în politica militară din ultimele decenii. S-a evidențiat transformarea armatei într-o sursă de sinecuri, favoritism în promovări și o salarizare neadecvată comparativ cu alte armate europene. De asemenea, s-a criticat desființarea serviciului militar obligatoriu și lipsa unei politici coerente pentru atragerea tinerilor în armată.
Probleme cu Pensiile Militare: În cadrul Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a fost depus un amendament pentru actualizarea soldelor de grad din pensiile militare, amendament care nu a fost susținut de Ministerul Apărării Naționale. Acest lucru a ridicat întrebări serioase cu privire la modul în care sunt tratate drepturile militarelor române.


Întrebările Parlamentare Adresate Ministrului Apărării Naționale:

Partidul a cerut clarificări cu privire la situația militarilor rezerviști voluntari și de ce aceștia beneficiază de soldă de grad actualizată, în timp ce militarii în rezervă și retragere proveniți din rândul cadrelor active nu beneficiază de acest drept.
S-a solicitat explicații cu privire la lipsa referințelor la cadrele militare „rezerviști voluntari” în textul actualizat al Legii 80/1995 și cum se explică faptul că aceștia beneficiază de soldă de grad actualizată, în timp ce alții nu.
S-a pus întrebarea dacă consideră că există o situație discriminatorie între cadrele militare și de ce reprezentantul Ministerului Apărării Naționale a susținut că există o incompatibilitate între statutul cadrelor militare și actualizarea soldei de grad a rezerviștilor.

Partidul a cerut Ministerului Apărării Naționale să ofere detalii despre momentul și modalitatea de rezolvare a problemei actualizării soldei de grad a militarilor în rezervă la nivelul celor în activitate.
Partidul România Mare a subliniat importanța restaurării demnității și onoarei Armatei Române și a cerut acțiuni urgente din partea guvernului pentru remedierea situației critice în care se află militarii români.

Articole asemănatoare

Transferuri suspecte către Rusia, semnalate de Banca Italiei

Rețeaua grupării Coldea-Dumbravă si bătrâna putred de bogată. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

Soluţia lui Paul Păcuraru pentru PNL Galaţi: „Închis sediul, dată afară conducerea și pornit de la zero”

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE