Cazul Alina-Irina Apostol. Apel către Ministerul Justiției. Cerem în genunchi, să o aducă acasă, spune tatăl fetei

Viața e crudă și nedreaptă. Personal i-am spus lui Isus că atunci când se clatină Pământul, mă țin de cer doar prin copii mei. Azi este PasteAzi, in zi de sărbătoare să coboare liniştea și pacea. Minunea învierii lui Iisus sa dăinuie în inimile voastre.

Iată de ce revin asupra unui caz despre care am mai scris, cel al Alinei Apostol, la rugămintea cititorului nostru fidel Marius Balo, profesor teolog clujean ținut la rândul său 8 ani pe nedrept într-o închisoare din China.

Recent el și-a lansat romanul autobiografic „Păturica roz”.

China este țara unde nu-ți poți găsi libertatea. Se merge pe principiul : sigur a făcut ceva, partidul nu greșește niciodată. Pentru Alina, teologul clujean a făcut chiar și greva foamei.

Spera ca în acest fel s-o impresioneze pe doamna Alina Gorghiu în mâna căreia stă soarta Alinei.

La rândul lor, românii speră ca doamna Alina Gorghiu le va arăta ce înseamnă să fii om, să ai milă, să fii mamă, ce înseamnă să ai credință în Dumnezeu. Așa cum a procedat în 2019 Ana Birchall cu Marius Balo.

Alina Apostol este închisă de șase ani într-o temniță blestemată din China și a ajuns doar un sac de oase fără dinți în gură.

Dar, nu numai prin noi, iată că și presa independentă continuă lupta pentru Alina. Trebuie doar repetată în cazul ei procedura folosită pentru Marius. Dar pentru asta trebuie să intervină actualul Ministru al Justiției în ochii căruia speța nu are o miză.

S-au strâns, pare-se, cu greu banii  pentru amendă și după unii deja a fost plătită, inclusiv pretențiile părții chineze în legătură cu presupusul prejudiciu au fost adresate oficial. Treaba o știu cu  siguranță doar părinții Alinei. Mai rămâne de plată suma ce ar trebui individual stabilită pentru că e la comun cu celelalte părți din dosar.

Chinezii însă nu vor nici în ruptul capului să comunice contul în care trebuie băgați banii. Probabil se așteaptă decesul Alinei și trimiterea în țară a unei sticluțe cu cenușa ei, cum intuia senatorul Titus Corlățeanu, care i-a luat apărarea.

Există în acest caz o indiferență demonică a Ministerului Justiției. Timp în care Marius are sufletul cătrănit de surghiun. Pentru rezolvare e nevoie acum doar de aprobarea Ministerului de Justiție din China. Spre liniștea nu doar a lui Marius, ci al fiecarui cetatean roman.

Romanul Paturica Roz, iată, a luat premiul pentru cea mai bună poveste în cadrul celei de-a treia ediții a premiilor Ficțiunea.

El știe din propria experiență că, implicit, cu chinezii trebuie să negociezi direct.

Gândurile multor români în aceste zile de penitență sunt la Alina care trebuie să ispășească o pedeapsă de 13 ani și 6 luni pentru fraudă bancară, plus plata unei amenzi de 50.000 dolari și a unui prejudiciu de 200.000 dolari, sume însă care odată achitate nu-i garantează transferul din Beijing acasă.

Marius a avut noroc cu intervenția fostului nostru ambasador în China, Basil Constantinescu și a fostului Ministru al Justiției, Ana Birchall. Acum ambasador este Dan-Horia Maxim și ministru de resort Alina Gorghiu.

”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi [ …] Ea a fost manipulată, cu facultatea ei de limbi străine, nu avea nicio treabă cu infractorii ăștia, care se dădeau oameni de afaceri. Au ademenit-o că vor face o agenție de voiaj, iar ea va fi managerul acelei agenții. A crezut că realizează și ea ceva. Cerem în genunchi, dacă este nevoie, autorităților din România să negocieze cu autoritățile din China și să facă tot posibilul să o aducă acasă. Autoritățile române și cele chineze trebuie să găsească căile de punere în aplicare a hotărârii instanței. Noi plătim acea amendă, dar autoritățile să obțină garanții că va fi transferată. Cei de la ambasadă și de la Ministerul de Externe nu răspund, am fost și personal la ușa lor. Ne-au trimis la Direcția Consulară, care ne-a spus «da, da», dar nu am primit niciun răspuns concret de la ei. Eu am cerut și Ministerului de Justiție, și Ministerului de Externe să plătesc acești bani prin ei. Credem și sperăm că dacă vom plăti amenda, autoritățile chineze vor fi de acord cu transferul”,spune tatăl tinerei Alina Apostol, Laurențiu Apostol.

Alina-Irina Apostol a fost arestată în 2017 în provincia Fujien pentru implicare ca traducătoare într-o fraudă bancară pusă la cale de cetățeni chinezi și un sirian.

La fel ca fosta Uniune Sovietică, asiaticii au un adevărat sistem penitenciar unde foamea merge la braț cu o muncă istovitoare, totul amintind de “Arhipeleagul Gulag” al lui Alexandr Soljenițin.

Alina Apostol e complet nevinovată, dar cui s-o spui. Este victima unei escrocherii financiare. Cinci ani n-a avut voie să-și sune măcar o dată pe lună părinții. Asta pentru că lipsește o voce puternică pentru transferul ei acasă.

În China sunt încarcerați aproximativ 5000 de cetățeni străini, din care în jur de 300 americani și probabil 500 de europeni. Codul lor penal referitor la infractiuni financiare este foarte dur. 

Pentru că este Sf.Paște, cerem public un gest de clemență prin inițierea transferului Alinei într-un penitenciar de acasă.

Rugați-vă la Dumnezeu pentru îndeplinirea acestui vis. Amin.

Articole asemănatoare

Podul care vine din Suedia se transforma intr-un tunel sub mare si reapare in Danemarca

Transferuri suspecte către Rusia, semnalate de Banca Italiei

Noua rută feroviară lansată de Căile Ferate Slovene oferă o oportunitate excelentă de a explora trei țări și opt orașe

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE