Au fost făcute publice listele de candidați din partea formațiunilor politice și a candidaților independenți. Pentru a putea intra în competiția pentru Parlamentul European un partid politic a trebuit să strângă 200.000 semnături. Unele au reușit, altele, chiar cu tradiție, nu. Un candidat independent a avut nevoie de 100.000 de semnături pentru a fi acceptat de Biroul Electoral. România dispune de 33 de locuri în Parlamentul European, situându-se pe locul 6 în Europa din acest punct de vedere.
La alegerile din 9 iunie, patru alianțe, 11 partide și 7 independenți își vor prezenta candidații pentru a merge la Bruxelles. Candidaturile vor rămâne definitive până la data de 29 aprilie, iar numărul de ordine pe buletinele de vot va fi stabilit prin tragere la sorți în data de 30 aprilie. Pentru cititorii noștri fideli am dat o raită pe aceste liste, așa că acum ne permitem unele considerații, evident în atenție fiind candidaturile celor din Regiunea de Sud-Est.
În total sunt 526 de candidați prezenți la linia de start, 10 formațiuni au liste complete, de câte 43 candidaturi.
Este vorba de Alianța Electorală PSD-PNL (cu brăileanul Mihai Tudose, cu Maria Grapini , originară din Berești-Meria gălățeană, ocupanta locul zece pe lista PSD deși toată lumea o știe la PPUSL, plus baronul pesedist Dan Nica pe locul 15, în opinia noastră perfect eligibil), Partidul S.O.S.România (avându-i în frunte pe Diana Șoșoacă Iovanovici și Luis Lazarus), Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei (cu primele trei locuri ocupate de Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac), surprinzătoarea Alianță România Socialistă cu cap de listă necunoscuta Lucia Stanciu, Alianța AUR (cu primele locuri ocupate de Cristian Terheș, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, iar pe locul 15 este favorita noastră, prof.univ.dr. Cristina Emanuela Dascălu, loc perfect eligibil), Partidul Alternativa Dreaptă (AD), Partidul Umanist Social LiberaL (PUSL), cu Mugur Ciuvică pe ultima poziție a podiumului, urmat de notarul de mare succes gălățean Bogdan Ciucă, pe când avocatul Daniel Ionașcu este pe locul 8, Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER), cu Dacian Cioloș, cap de listă, apoi nou apărutul Partid al Oamenilor Liberi (POL), de fapt toți candidații fiind de la Uniunea Democrată Maghiară din România-UDMR, Partidul România mare (cu Dorel Onacă, locul 1, Teodor Iovici-locul secund, doctorul Claudiu Tănăsecu-locul 10). Mai au candidați Partidul Diaspora Unită (PDU), cu 31 candidați, în frunte fiind binecunoscutul Florin Călinescu, Partidul Noua Românie (PNR) cu 30 candidați și ultimul, dar nu cel din urmă, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM) (cu Liviu Petrina și Valerian Stan pe primele poziții).
Să trecem în revistă și cei șapte temerar independenți: Paul-Octavian Jurma, Paula-Marinela Pîrvănescu (singura reprezentantă a sexului frumos), Vlad-Dan Gheorghe, Ilie-Cătălin Mustățea, Nicolae-Bogdănel Ștefănuță, Petru Mîndru și Dumitru-Silvestru Șoșoacă.
De ultimă oră, soțul senatoarei, doar ce a fost condamnat pentru ultraj la plata a 18.000 lei către statul român. În concluzie, are balta pește, numai că odată ajunși în cabina de vot trebuie să fiți atenți pe cine puneți ștampila.