USA

Biden sărbătoreşte Paștele și Ziua Internațională a Vizibilității Persoanelor Transgender. Donald Trump a anunțat un parteneriat pentru a oferi Biblii.

Guvernul condus de Joe Biden marchează Paștele și Ziua Internațională a Vizibilității Persoanelor Transgender, provocând nemulțumire în rândul conservatorilor, care consideră această acțiune o “blasfemie”.

Conform transmisiilor France Presse, citate de Agerpres, acest lucru a generat o dezbatere aprinsă, pornind de la publicarea unui comunicat de presă al Casei Albe care recunoaște această zi internațională, susținută de Joe Biden încă de la începutul mandatului său.

Purtătoarea de cuvânt a fostului președinte Donald Trump a catalogat această declarație drept o “blasfemie”, acuzând administrația Biden că atacă credința creștină și cerând scuze. În replică, Casa Albă a acuzat republicanii că încearcă să provoace diviziuni și a condamnat retorica plină de ură.

Purtătorul de cuvânt Andrew Bates a subliniat că președintele Biden luptă pentru a aduce oamenii împreună și pentru a apăra demnitatea și libertățile fiecărui american, fără a abuza de credința sa în scopuri politice.

În paralel, Donald Trump a anunțat un parteneriat pentru a oferi Biblii, iar senatorul democrat și pastorul Raphael Warnock a respins acuzațiile conservatorilor, denunțându-le ca fiind contrare credinței creștine.

US President Donald Trump holds up a Bible outside of St John’s Episcopal church across Lafayette Park in Washington, DC on June 1, 2020. – US President Donald Trump was due to make a televised address to the nation on Monday after days of anti-racism protests against police brutality that have erupted into violence. The White House announced that the president would make remarks imminently after he has been criticized for not publicly addressing in the crisis in recent days. (Photo by Brendan Smialowski / AFP) (Photo by BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

În contextul acestor evenimente, Joe Biden și Donald Trump se pregătesc pentru nominalizările partidelor lor pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, după ce s-au confruntat deja în alegerile din 2020.

Articole asemănatoare

Un avion F-35 Lightning II s-a prăbușit în New Mexico

Trenurile de mare viteză din Statele Unite

Donald Trump si razboiul din Ucraina: Ucraina să cedeze Crimeea și regiunea de graniță Donbas Rusiei în schimbul unei posibile încetări a ostilităților.

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE