Primarul districtului Saint-Josse-ten-Noode din Bruxelles, Emir Kir a închis(mutat locul) conferința NatCon la care au participat Nigel Farage și Suella Braverman.

Autoritățile de la Bruxelles au emis un ordin de închidere a unei conferințe de dreapta radicală la care au participat politicieni britanici, printre care Nigel Farage și Suella Braverman.

Primarul districtului Saint-Josse-ten-Noode din Bruxelles, Emir Kir, a declarat că ordinul de interzicere a conferinței naționale de conservatorism de marți a fost emis “pentru a garanta siguranța publică”.

Braverman, care a căutat să-și extindă susținătorii pe partea dreaptă a spectrului politic în Marea Britanie și în alte țări de când a fost demisă anul trecut din funcția de secretar de interne, a urcat pe scenă după sosirea poliției pentru a închide evenimentul.

Ea a început să susțină un discurs criticând Convenția Europeană a Drepturilor Omului, apoi a afirmat că “poliția gândirii, instruită de primarul de la Bruxelles”, încearcă să submineze libertatea de exprimare și de dezbatere.

Poliția a intrat în clădire în timp ce Farage își încheia discursul pe scenă și a împiedicat pe alții să intre. Organizatorii au informat participanții că închiderea evenimentului va fi “treptată” și că se va încerca găsirea unui alt loc pentru miercuri, dar au afirmat mai târziu că contestă legalitatea ordinului.

Farage a declarat că proprietarul locului a cedat sub presiunea primarului și că mâncarea pentru eveniment nu a ajuns. “Aceasta este realitatea cu care ne confruntăm. Ne confruntăm cu o ideologie diabolică. Ne confruntăm cu o nouă formă de comunism”, a spus Farage în timpul discursului său principal.

Evenimentul a fost relocat de la un loc de lux la altul, Concert Noble, aproape de Comisia Europeană și Parlamentul European, la Sofitel din Place Jourdan. Oponenții dreptei radicale au criticat decizia autorităților locale, considerând-o o atingere la libertatea de exprimare.

În weekend, Rishi Sunak a fost îndemnat să împiedice participarea lui Braverman, fostul său ministru de interne, la conferința de dreapta, având în vedere că printre participanți se numără figuri investigate pentru extremism, printre care și premierul ungar Viktor Orbán, un aliat important al lui Vladimir Putin.

Articole asemănatoare

Podul care vine din Suedia se transforma intr-un tunel sub mare si reapare in Danemarca

Noua rută feroviară lansată de Căile Ferate Slovene oferă o oportunitate excelentă de a explora trei țări și opt orașe

ULTIMA ORĂ: Curtea Supremă a SUA Decide în Favoarea lui Trump în Procesul privind Imunitatea

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE