INFO EUROPE 1 – Rusia invitată la comemorarea a 80 de ani de la Debarcare de Macron

Emmanuel Macron merge marți la Vassieux-en-Vercors, în Drôme, pentru a aduce un omagiu maquisului din Vercors, marcat de un masacru de civili în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Această vizită are loc cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la Eliberare.

O ceremonie internațională va fi organizată în Normandia pe 6 iunie. Rusia va fi invitată scrie europe1

Potrivit informațiilor din Europa 1, Rusia va fi bine reprezentată la începutul lunii iunie în Normandia dacă, totuși, Moscova acceptă invitația de la Elysée și, cu excepția unei întorsături, președintele rus Vladimir Putin nu va participa personal la comemorări, ci un va fi invitată delegația rusă.

Misiunea de Eliberare responsabilă cu organizarea acestei comemorări a confirmat după-amiaza această informație, precizând că stăpânul Kremlinului nu va fi invitat din cauza „războiului de agresiune” rusesc din Ucraina.

Articole asemănatoare

Incendiile de vegetație amenință turiștii în stațiunea Kușadasî, Turcia

„Criza spațială” din Europa ajunge la final! Racheta Ariane 6, aproape gata de lansare

După zece ani, NATO are un nou șef: Mark Rutte

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE