Europa se confruntă cu un deficit de praf de pușcă. Dependența industriei europene de apărare de pulpa de bumbac chineză îngreunează extinderea producției de muniție

Europa se confruntă cu un deficit de praf de pușcă, esențial pentru fabricarea încărcăturilor de propulsie folosite în aruncarea obuzelor de artilerie pe distanțe mari, ceea ce a afectat campania militară a Ucrainei. Lipsa acestui material crucial a pus o presiune suplimentară asupra furnizorilor europeni de muniție.

Dependența industriei europene de apărare de pulpa de bumbac chineză îngreunează extinderea producției de muniție, scrie Financial Times. Contractorii europeni de apărare avertizează că lipsa nitrocelulozei, utilizată pentru a fabrica explozibili și praf de pușcă, împiedică creșterea producției necesare pentru a reumple stocurile epuizate și pentru a sprijini forțele armate ale Ucrainei în fața agresiunii ruse.

Europa se confruntă cu o penurie semnificativă de nitroceluloză, care este esențială pentru producerea muniției. Acest lucru afectează capacitatea de extindere a producției de muniție în Europa. Companiile europene de apărare, inclusiv Saab din Suedia și Rheinmetall din Germania, atrag atenția asupra dependenței regionale de importurile de pastă de bumbac din China, care reprezintă o parte semnificativă din comerțul global cu acest material.

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a subliniat că Europa importă peste 70% din fibra de bumbac din China și a exprimat preocupare cu privire la riscul ca China să restricționeze exporturile din motive geopolitice. Acest lucru îi determină pe producători să cumpere cât mai mult posibil pentru a-și constitui stocurile.

Lipsa de nitroceluloză afectează nu doar industria de apărare, ci și alte sectoare. UE are în plan să crească producția de obuze de 155 mm la 1,4 milioane pe an, dar penuria de materiale necesare pune probleme serioase în calea acestui obiectiv. Președintele francez Emmanuel Macron și alți lideri europeni au discutat despre această problemă în cadrul unei întâlniri a aliaților Ucrainei din martie.

Pe lângă deficitul de praf de pușcă, China a oprit și livrările de bumbac, necesar pentru producerea pulberii, ceea ce a determinat Uniunea Europeană să caute alternative pentru a suplimenta lipsa materiilor prime. Această situație pune sub semnul întrebării capacitatea Europei de a furniza muniție suficientă pentru sprijinirea Ucrainei în fața agresiunii ruse, scrie SouthChinaMorningPost

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Marius Balo, în a 27-a zi de grevă a foamei la Ministerul Justiției: „M-au adus din Cluj pentru umilința asta”

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE