BYD își propune să devină cel mai mare vânzător de vehicule electrice pe baterii din Europa

BYD își propune să devină cel mai mare vânzător de vehicule electrice pe baterii din Europa până în 2030, depășind nume consacrate precum Volkswagen, Tesla și Stellantis. Pentru atingerea acestui obiectiv, compania chineză intenționează să facă investiții semnificative în fabrici, rețele de dealeri și activități de marketing în regiune.

Planurile BYD includ lansarea unui model cu preț redus bazat pe modelul Seagull, care se vinde deja în China la un preț sub 10.000 de dolari. Versiunea europeană a acestui model ar urma să coste sub 20.000 de euro. În plus, compania chineză are în vedere producția și vânzarea de vehicule hibride plug-in în Europa, având în vedere instalarea lentă a infrastructurii de încărcare în regiune.

În ciuda unei cote de piață relativ mici în Europa Occidentală, BYD își consolidează prezența și intenționează să producă mașinile destinate pieței europene chiar în Europa. Compania a început deja construcția unei fabrici în Ungaria, iar o a doua uzină este planificată pentru 2025.

Cu toate acestea, BYD a înregistrat un declin semnificativ al livrărilor de vehicule electrice în primul trimestru din 2024, ca urmare a reducerii cererii și a creșterii competiției în China, cea mai mare piață auto din lume.

Concurența puternică din partea producătorilor auto chinezi este recunoscută și de către alți lideri din industrie, care subliniază avansul tehnologic al acestora, în special în domeniul bateriilor pentru vehicule electrice. Cu toate acestea, BYD se angajează să-și consolideze prezența în Europa și să devină un jucător important pe piața vehiculelor electrice.

Articole asemănatoare

Xi Jinping la Budapesta

Partidul Bosniac solicită analiza oficială a impactului ploilor cu “praf saharian”:  arsenic, bariu, nichel, zinc și fier

POLITICO: Procesul legislativ notoriu de complex al blocului EU poate fi aparent accelerat când vine vorba de fermieri, sau alegeri.

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE