Pamflet: RISC O ÎNTREBARE: PÂNĂ CÂND?

Haoleu, frați  surori, gașcă toată, am vești nasoale pe răboj, zău așa. Te iau frigurile chiar dacă iarna doar ce s-a flatulat un pic, astupând nu numai ochii, ci și timpanele baștanilor. Huoo, nu săriți, că și în lume e nașpa rău. Au picat la bulău și fruncile noastre, frații TATE, de-a ajuns sireacul ANDREW să declare presei, care pune botul la orice pentru o savarină, că ar da 10.000 dolari pentru o cafea fierbinte sau duș fierbinte. El nu știe că la noi poți face duș doar cu vecina, maxim două persoane în cadă. De frate-său, TRISTAN (doamne ce nume predestinat!) îl doare-n popou. Dacă îi judecam în stabor, de mult erau liberi, parol. Așa au apelat la sprijinul avocatului lui JOHNNY DEPP, care la rândul său i-a pasat motanul și tolba cu dolărei nimeni alteia decât avocatei lui Mike Tyson și Chris Brown.

Baștani de baștani, de-ți cad chiloții în eventualitatea când te belești la micul ecran. Mai bine, zău așa, stai în budă cu mobilul în mână și meditezi. Dacă ai cu ce și mai ales  pentru ce. 

Ca să ne facem cruce cu limba-n cerul gurii, aflați că și un alt barosan, Dumitru Buricea, 73 de ani, a murit luni, într-un spital din București. Considerat ăl mai tare-n din parcare, cel mai influent lider al lumii interlope din Brăila, Buricea ar fi suferit, la începutul acestui an, un accident vascular cerebral, fiind, inițial, tratat la Spitalul Județean de Urgență, iar apoi transferat la o unitate spitalicească din capitală. Totodată, liderul grupării din Brăilița-Vidin ar mai fi suferit un AVC și anul trecut, însă starea de sănătate se îmbunătățise. Pentru profane, Dumitru Buricea a fost cunoscut opiniei publice și prin prisma participării la Revoluția din 1989, acesta primind titlul de “luptător cu rol determinat” în evenimentele sângeroase de acum mai bine de trei decenii. Era tare-n coa.. feciorul.

La înmormântare cele mai faine coroane le-a primit de la frații din poliție, cu care era mână-n mână, deși povestea a fost la mustață câștigată de aceștia în fața proxeneților și mâncătorilor de iarbă. Tablagii o să-l regrete, bag mâna-n apă clocotită. Bomboana pe colivă: sunt zvonuri că și Cămătarii, s-au lăsat de meserie. Stați în cur să vă spun ce fac: filme. Da, ați auzit bine. Să nu-ți înghiți limba?

Ionuț Balint Cămătaru, controversatul fiu al lui Nuțu Cămătaru, apare, surprinzător, în rol de haiduc sexy în noul film produs de fosta ziaristă Ioana Popescu. Tânărul joacă în scurt-metrajul „Vrăjitoarele din Carpatica” – „Witches from Carpathica”, un thriller horror comedy de scurt metraj, care va fi înscris la mai multe festivaluri, printre care și TIFF. Pelicula este după un scenariu original și prezintă o poveste spusă de o mamă unor copii despre un ținut misterios din România, pe nume Carpatica, unde trăiau tot felul de prinți, fantome, spirite malefice și vrăjitoare. În centrul filmului stă venirea unor haiduci în Carpatica, haiduci care destabilizează ținutul vrăjitoarelor și le fură cartea magică cu vrăji. Ca parteneri îi are pe mai celebrii Cătălin Lungu (Inimă de țigan, Lecții de viață) dar cunoscut și ca fostul iubit al Marianei Moculescu, Raluca Goci, Andrei Goci (În căutarea adevărului), actrița Adriana Macsut, parfumiera vedetelor Raluca Vasile, modelul Mihai Claudiu Apostol, Daniela Ogiolan, Mihaela Janin, Cosmin Ungureanu, dar și regizoarea filmului, Ioana Popescu. Muierea asta din spatele camerei de filmat, zice-se, a vrut prin acest film să dovedim că putem orice, pentru că suntem români, între acești munți Carpați ne-am născut, și nu ne este frică de nimic.

Cum dracu să ne mai pese și să ne ridicăm din șezlong când urmașul celui care a ieșit din închisoare pe cai mari prin iunie 2010 a ajuns în jocul de umbre de pe ecran.

Pe cine mai interesează că avem la Constanța gigacaloria mai scumpă decât la București? La Constanța, prețul gigacaloriei a crescut exploziv, în ultimii ani. Ca să se dea șmecher, nu cu mult timp în urmă, primarul Vergil Chițac a declarat că nu vrea ca sistemul centralizat de termoficare din oraș să rămână îngropat în datorii, în mandatul său. Dar că pentru asta înseamnă că trebuie achitate costurile reale ale producției, transportului și distribuției energiei termice.

În consecință, prețul gigacaloriei a fost majorat de mai multe ori. Iar la acest moment, o gigacalorie pentru populație, cu TVA de 5% inclus, costa 1.117,94 lei. Din această sumă, oamenii achită 450 lei, iar restul e acoperit din subvenții de la primărie (adică tot din banii oamenilor). Trai neneacă pe banii cetățeanului de pe zebră. Risc o întrebare: până când?

Articole asemănatoare

Pamflet: Uniunea Națională a Patronatului Român un an de existență

Pamflet: Becali rămâne un patron cioban

Pamflet: Nazism Medical

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE