Dans cu Prodanca * pamflet de război

Atâta bătaie de joc nu a fost niciodată. Și asta nu v-o spune un individ cu față de securist american cum vedeam prin revista “Lumea” anilor 60. V-o spune un românaș, fost dac și viitor extraterestru. Asta pentru că nu mi s-a dat peste gură și la cur  când eram mic.

Azi să dai în vileag infractorii de casă mare este crimă supremă, dar eu mă risc. Prea au început mișculații jenante și păgubitoare care ne cer urgent și pe repede înainte reformarea sistemului judiciar. O simt în aer până și mafioții din justiție, cunoscuți drept magistrați.

Ca să nu mai vorbesc de războiul dintre Rusia și Ucraina care a rămas, până în momentul când scriu aceste rânduri, pe șest. Hai să nu mai umblăm cu ocaua mică, mai ales că ne caracterizează precizia. Am o competiție cu mine pentru că e semn bun când nu e liniște în politică. Mai ales în această mega șmecherie de democrație. De acea fac un triplu salt în spate și vă gavaresc că ideile crețe mă năpădesc chiar dacă pe majoritatea conaționalilor îi doare-n bascheți de ce spun și scriu.  E noapte la biserica de peste drum.  La ultima slujbă n-a venit nici măcar președintele de Bălăceanca pe care-l avem. Dar spirala naivității continuă. E nevoie de lege care să limiteze cantitatea de neghiobie, dar cine s-o dea, frații mei cumani? A devenit sport doar să băgăm capul în poză.  Mai ales când nu trebuie.

Poporul vrea sânge, vrea răstigniri, abia așteaptă să fie hrănit cu scene îndoielnice. Rădem noi, dar avem morcovul cu iepure și vânător cu tot. E bine doar că nu ne pierdem umorul. Asta înseamnă  să ai un  stat cu epoleți. Suferim de cataracto-autism, boală rară, dar mioritică. Sertarul diplomatic al tăntălăilor e burdușit de izmene murdare. Încerc doar să mă obișnuiesc cu ideea că avem poporul pe care-l merităm. M.Ap.N. trimite ordine de concentrare tinerilor cu vârste între 50-70 de ani. Asta înseamnă idiocrație. Când niște șmecheri oportuniști sunt urmați de o turmă obedientă, legată la ochi. Dacă vin rușiii  e o problemă mare, dacă vin rusoaicele e mai mare pentru că rămân româncele nemăritate. Mai rau, se mărita româncele cu alte natii, oricum e la moda. Băieții epilați cu freză cocoș nu știu altecava decât să tragă la buci. Timp în care Putin citește “Pe Dodonul liniștit”.

Băștinașii l-ar întreba serios dacă tancurile e de fer. În loc să le răspundă, fostul boss KGB plin de emoția care-l caracterizează, îi anunță pe dragii lui români că Sfintele Sărbători Pascale le vom face împreună. România este între ciocan și nicovală.

Pentagonul vrea să pregătească la noi gherila ucraineană. Stau și mă întreb ce am căutat noi în Afganistan?

Poate ca să se îmbogățească cu blugi noi niște tăntălăi care se pretindeau militari. Nici acum nu ne-am găsit busola corectă. Poate doar dacă din cauza pandemiei războiul ruso-ucrainean se va desfășura online. Tabletele vor fi asigurate de guvernul României. Negocierile NATO – Rusia se reiau zilnic pentru că Biden  a uitat toată discuția. Rămânem o țară defectă. Nu mă tem că ne atacă rușii, eu sunt îngrijorat că ne apără francezii. Să vă vedem curajul cu rachete intercontinentale în nădragi.

Să ne imaginăm că NATO se retrage din Europa de Est din varii motive. Va putea UE să asigure securitatea Poloniei și României în același fel în care acum o face NATO?  Mă îndoiesc. De ce am face o armată europeană care să preia atributele NATO când de bine de rău NATO garantează securitatea europeană, chiar nu poci pricepe. Putin va amâna invazia din Ucraina până se liniștesc apele la STB. Rusia cere NATO să plece din România de parcă NATO ar mai avea vreun litru de motorină ca să poată pleca de aici.

Iohannis deja a trimis ultimatum Rusiei: ori atacă acum, ori după sezonul de schi. Dar până la terenul de golf. Războiul cu Ucraina va fi precum cel din Crimeea. Aproape deloc. Vor interveni americanii & company cum au intervenit în Crimeea. Ei nu au reușit să se impună în Afganistan, unde umblau băștinașii în șlapi. Noi suntem bichonul maltez al SUA, Că vin rușii nu e o problemă, ci nasol e că nu mai pleacă, așa cum au mai făcut-o. Ca să ne apărăm puneți busuioc pe clanță. Ne vom lupta cu rușii până la ultimul român. Țara noastră este o biată bilă în jocul de biliard geo-politic,

În caz de atac prin aer, nu e nici o problemă, avem parașute. În caz de atac terestru, vânătorii de tancuri le descalță, pun șenilele în căruță și le vând la fier vechi. Putin a promis că renunță la război dacă Iohannis dansează cu Prodanca “Dansul Pinguinului” la „Românii au talent”.

Sigur e doar o idee de pamflet politic. Cu plecăciune,

Articole asemănatoare

Pamflet: Becali rămâne un patron cioban

Pamflet: Nazism Medical

Pamflet: Omerta pe mucles

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE