Protestul angajaților APM Tulcea împotriva discriminării salariale

Data: 20 mai 2024

Angajații din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Tulcea vor continua pe data de 20 mai 2024 protestul împotriva discriminării salariale, alăturându-se astfel colegilor din celelalte agenții județene de mediu din țară. În această zi, APM Tulcea nu va primi documentații noi, întrerupând temporar programul de lucru cu publicul.

Motive

Protestul este motivat de nemulțumirea angajaților APM Tulcea față de discrepanțele salariale comparativ cu funcționarii publici din alte agenții și instituții județene. Angajații APM Tulcea, asemenea colegilor lor din țară, sunt afectați de faptul că salariile lor nu au fost ajustate la nivelul celor de la nivel central, așa cum s-a realizat prin O.U.G. nr. 128/2023 pentru alte sectoare de activitate bugetară, inclusiv învățământ.

Planul acțiunilor de protest

  1. 20 mai 2024: Suspendarea programului de lucru cu publicul și întreruperea primirii de documentații noi la APM Tulcea.
  2. 23 mai 2024: Participarea la mitingul de protest al Agențiilor Județene de Protecția Mediului care se va desfășura la București.

Mesaj pentru public

Solicitanții de acte de reglementare de la APM Tulcea sunt rugați să înțeleagă demersul legitim al salariaților și să aibă răbdare până la rezolvarea situației. Durata protestului depinde de reacția forurilor decizionale. Protestul va fi suspendat imediat ce OUG care elimină discriminarea salarială va fi publicată în Monitorul Oficial.

Angajații APM Tulcea își exprimă indignarea față de discriminarea salarială și își reafirmă angajamentul de a continua protestul până la rezolvarea acestei inechități. Ei solicită guvernanților să ia măsuri rapide pentru a corecta aceste disparități și pentru a asigura o remunerare echitabilă pentru toți funcționarii publici.

Articole asemănatoare

Sinucidere cu martori la Constanța. Un tânăr și-a înfipt cuțitul în piept

Apele Române anunță începerea licitației publice privind spațiul maritim

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE