În această dimineață nava Mohammed Z s-a scufundat. Trei marinari sunt dispăruți

În această dimineață, în jurul orei 5:00, nava Mohammed Z, navigând sub pavilion tanzanian, a emis mai multe mesaje SOS în timp ce se afla la 18 mile marine de Sfântu Gheorghe, în Marea Neagră. Nava a solicitat sprijin de urgență, indicând că scufundarea era iminentă. La scurt timp după ultimul mesaj de salvare, nava s-a scufundat.

Din cei 11 membri ai echipajului, doar 8 au fost salvați. Trei marinari sunt în continuare dați dispăruți, iar autoritățile navale și echipele de salvare din județul Constanța continuă operațiunile de căutare în zona incidentului. Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti.

Opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Momentan, cauzele scufundării nu sunt cunoscute. Posibilele scenarii includ erori umane, avarii tehnice, o coliziune cu un dispozitiv exploziv sau un posibil atac dedicat. Ancheta este în desfășurare și vom reveni cu detalii pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Marius Balo, în a 27-a zi de grevă a foamei la Ministerul Justiției: „M-au adus din Cluj pentru umilința asta”

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE