PROBLEME LA NOUL POD PESTE DUNĂRE

Problemele apărute la noul pod peste Dunăre par să fie fără sfârșit.

 După ce s-a descoperit că asfaltul prost turnat a făcut „valuri”, că şuruburile de la parapete erau puse de formă și că în blocurile de ancoraj sunt infiltraţii, acum a ieșit la iveală niște tasări alarmante la legătura dintre rampele de acces și podul propriu-zis. 

Deja cele două părți (adică statul român prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, dar mai ales constructorului, asocierea WeBuild SPA (Italia) – IHI Infrastructure Systems Co., Ltd.) caută soluții pentru a dezamorsa situația ce riscă să devină periculoasă pentru trafic dacă se agravează. 

Mai exact este vorba de niște tasări la rampa de acces pe viaduct, elementul care face legătura cu tablierul şi blocurile de ancoraj, pe partea dinspre Galați și Brăila a podului. Acestea au fost identificate încă din septembrie 2023 în cadrul acţiunii de monitorizare. 

În acest moment, constructorul execută patru piloţi foraţi pentru stabilizarea tasării, urmând să execute în total 40 de astfel de piloţi, „pe banii şi pe timpul constructorului”, după cum ne-au declarat reprezentanţii CNAIR. Reprezentanții CNAIR au recizat, încă o dată, că statul român va recepţiona lucrările după remedierea tuturor deficienţelor, dar şi după finalizarea tuturor lucrărilor din proiect, inclusiv drumurile de acces, care ar trebui să fie gata, conform celui mai recent desfășurător de lucrări, în octombrie 2024.

Articole asemănatoare

Galaţi: Teatrul Dramatic şi Gulliver, la final de stagiune

Liberty Galaţi se pregăteşte să mai facă nişte împrumuturi de sute de milioane de euro

Afaceri finanțate prin Tranziție Justă Galați

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE