Dumitru Viorel Focșa: O NOUĂ CATASTROFĂ ECOLOGICĂ POATE AFECTA ROMÂNIA

DECLARAȚIE POLITICĂ

O NOUĂ CATASTROFĂ ECOLOGICĂ POATE AFECTA ROMÂNIA

Stimate colege,

Stimați colegi,

Vă aduc la cunoștință, prin această nouă declarație politică, o situație extrem de gravă, care poate degenera într-o adevărată tragedie ecologică și asupra căruia am să continui să atrag atenția și în cadrul Comisiei pentru Mediu și Echilibru Ecologic din cadrul Parlamentului României!

Pentru că autoritățile române, în special Ministerul Mediului, Garda de Mediu sau Agenția pentru protecția Mediului funcționează la limita de jos a eficienței, fiind dominate de sinecuri și interese care nu au în centrul lor preocuparea pentru garantarea unui drept constituțional, acela de a trăi într-un mediu sănătos, a ajuns tocmai ca presa austriacă preia ”avertismentele” Greenpeace, care susțin că o platformă petrolieră operată de Petrom se află într-o stare tehnică precară și poate, în orice moment, să genereze o catastrofă ecologică în Marea Neagră!

Fotografiile furnizate de la bordul platformei petroliere arată starea alarmantă a unei platforme de gaze OMV în Marea Neagră – este vorba despre o instalație în largul coastei românești care este operată de filiala OMV Petrom, Platforma VII, conform publicației Der Standard .

Și, stimați colegi, după cum se poate observa clar din fotografiile furnizate de la fața locului de către Der STANDARD și datate în noiembrie 2023, adică anul trecut, starea structurală a construcției este una îndoielnică, iar părțile afectate sunt inclusiv stâlpii groși pe care se sprijină tot colosul, structura metalică, iar urme adânci de rugină au mâncat metalul.

Este vorba despre Platforma VII a așa-numitului ”Perimetru Istria”, nu departe de coastă, lângă orașul Constanța – unde OMV produce petrol și gaze. După cum se poate observa din fotografii, părțile afectate includ nu doar scările și balustradele, ci și stâlpii groși pe care se sprijină structura.

Expertul Surya Jaikaran avertizează că (citez) „riscul de accidente industriale și dezastre ecologice crește semnificativ” și acuză OMV de starea neconformă a platformei care nu pare să îndeplinească standardele industriei de profil în ceea ce privește protecția mediului.

Le transmit românilor și locuitorilor Constanței, în special, că am solicitat, deja, demararea, în regim de urgență, a tuturor acțiunilor necesare pentru prevenirea unui accident ecologic masiv! Este nevoie de o comunicare clară și transparentă pentru a vedea ce instituții publice sunt implicate și ce măsuri se iau pentru remedierea imediată a situației prezentate și prevenirea unui dezastru ecologic major!

Vă asigur, că rămân alături de constănțeni și de toți românii în lupta cu autoritățile incompetente și corupte!

Articole asemănatoare

LIVE România vs Olanda 0-3

Neversea 2024: Cel mai sigur loc public de la malul Mării Negre, la cea de-a șasea ediție

Șalupe noi multirol, intrate în dotarea IGSU

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE