Poliția Locală a amendat peste 100 de constănțeni pentru că şi-au uscat rufele în afara balconului


Uscarea rufelor în afara balconului în municipiul Constanța este acum reglementată în conformitate cu un regulament municipal introdus în primăvara anului 2021. Deși mulți locuitori din blocuri își usucă rufele pe sârmele fixate pe fațada clădirilor, acest lucru a devenit o contravenție conform noilor reglementări.

Potrivit deciziei Consiliului Local, este considerată contravenție întinderea frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul clădirilor. Încălcarea acestei reguli poate atrage amenzi cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei pentru fixarea frânghiilor pe fațada blocurilor și între 1.000 și 2.500 de lei pentru instalarea dispozitivelor pentru uscat rufe pe domeniul public.

Începând cu anul 2021, Poliția Locală Constanța a somat 114 cetățeni pentru nerespectarea acestor reguli. Din această cifră, au fost aplicate 45 de amenzi în valoare totală de 23.550 de lei, restul persoanelor conformându-se somațiilor primite.

În anul 2022, regulamentul a suferit modificări care permit uscarea rufelor pe exteriorul clădirilor în anumite circumstanțe. Cu toate acestea, expunerea vizibilă și uscarea rufelor pe arterele importante sunt încă interzise pentru a menține aspectul estetic al zonei. De asemenea, montarea dispozitivelor pentru uscat rufe pe domeniul public este, în general, interzisă, cu excepția dispozitivelor deja instalate și conforme la momentul intrării în vigoare a regulamentului și care respectă cerințele specifice.

Articole asemănatoare

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină la Sibioara, lângă fermă. A avut loc un tragic accident rutier.

A fost eliberată autorizația pentru construcția unei parcări supraetajate în cartierul Tomis Nord

Ce modificări va aduce clădirii monument istoric din zona Peninsulară

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE