Nu se știe când se va redeschide Acvariul din Constanța, care stă cu lacătul pus de mai bine de un an

Acvariul de pe faleza Cazinoului stă cu lacătul pus de mai bine de un an, după ce s-a desprins o bucată din tavan.

Ppotrivit directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Ioan Mihai Nache, încă nu a fost finalizată expertiza tehnică.

După ce expertiza tehnică va fi finalizată, va avea loc licitația pentru execuția lucrărilor necesare. Cel mai probabil, acvariul nu va fi deschis publicului în acest sezon estival, spre dezamăgirea atât a localnicilor, cât și a turiștilor.

Acvariul este amplasat pe malul mării, chiar în fața impunătorului Cazinou constănțean. Inaugurat cu mare fast pe data de 1 mai 1958, Acvariul din Constanța a fost pentru o lunga perioada de timp prima și singura instituție publica de acest gen din tara noastră. Clădirea care găzduiește Acvariul, a fost construita la începutul secolului XX ca anexa a Cazinoului și a funcționat ca restaurant până la reamenajarea ei pentru destinația actuala. Spațiul expozițional al Acvariului este destinat prezentării expoziției permanente de faună și floră acvatică, dar și unor expoziții temporare cu diverse tematici legate de biologie, ecologie acvatica și pescuit marin.

Articole asemănatoare

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Academia Română ar putea rămâne fără Mugur Isărescu și actualul vicepreședinte al înaltului for academic, Mircea Dumitru, fost turnător al Securității

Nicki Minaj, cerinţe extravagante la prima venire în România

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE