Începe o nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din Constanța

Primăria Municipiului Constanța și Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International, continuă proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun cu prima campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș din 2024, care începe astăzi, 11 martie.

Aceasta este prima din seria campaniilor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor.

Anca Tomescu, Președinte, Animal Society: „Alături de partenerii noștri de la Four Paws, ne-am luat angajamentul de a gestiona uman problema animalelor de rasă comună din Constanța și să contribuim la bunăstarea acestora, cu implicarea autorităților și a cetățenilor. În acest an, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța vom derula mai multe campanii de sterilizări gratuite pentru câinii și pisicile de rasă comună din oraș, dar și acțiuni și programe de informare pentru a îndeplini aceste obiective. Pentru următoarele luni echipa noastră va fi în Constanța și îi invităm pe constănțeni să acționeze responsabil, la fel ca și în anii precedenți și să răspundă la fel de receptiv campaniilor, programelor și evenimentelor pe care le organizăm alături de partenerii noștri în Constanța.”

Amintim că sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună precum și că aceasta este nu numai o obligație morală ci și una legală. Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie – nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 Lei.

Pentru campania care începe astăzi, clinica mobilă Animal Society se va găsi în Bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158 (parcarea Hornbach). Cei interesați pot înregistra o programare printr-un apel la numărul de telefon 0754 208 630, de luni până vineri, între orele 10:00 și 14:00, începând de astăzi.

Articole asemănatoare

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină la Sibioara, lângă fermă. A avut loc un tragic accident rutier.

A fost eliberată autorizația pentru construcția unei parcări supraetajate în cartierul Tomis Nord

Ce modificări va aduce clădirii monument istoric din zona Peninsulară

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE