Polaris M Holding are contract de salubrizare pentru întreg județul Brăila

Brăila – 9 iunie 2024 Polaris M Holding a obținut contractul de salubrizare pentru întreg județul Brăila, inclusiv pentru municipiul reședință de județ. Anunțul a fost făcut de primarul Brăilei, Viorel Marian Dragomir, pe rețelele de socializare, specificând că începând cu 19 iunie 2024, Brăila beneficiază de un nou contract de salubrizare, care a înlocuit vechiul contract cu asocierea RER.

Polaris se va ocupa de strângerea gunoiului atât din municipiu, cât și din județ, asigurând servicii de salubrizare necesare și eficiente.

Primarul Dragomir a anunțat că contractul a fost semnat cu Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Eco Dunărea Brăila, o asociere între localitățile din județ și Consiliul Județean. Noul contract a fost negociat la un preț mai mic decât cel anterior, semnat cu asocierea RER.

În ultimele luni, Brăila s-a confruntat cu o criză a gunoaielor. Pe 11 iunie 2024, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a declarat stare de alertă pentru întreg județul, pe o perioadă de 30 de zile, din cauza refuzului fostului operator de salubritate de a mai ridica gunoiul. Această decizie a venit după ce firma a cerut o majorare de aproape 50% a tarifului, solicitare care a fost respinsă de autorități.

Prefectura Brăila a transmis că starea de alertă a fost declarată „în temeiul dispozițiilor art. 4^3 alineat 2, din OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență declară starea de alertă la nivelul județului Brăila, începând de astăzi, 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, în baza acordului viceprim-ministrului, ministrul al afacerilor interne, și a Hotărârii nr. 12/11.06.2024 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Această situație a fost generată de întreruperea de către operatorul de salubritate a activității de colectare și transport deșeuri, ceea ce duce la afectarea sănătății populației și poluarea excesivă a mediului”.

Odată cu preluarea contractului de către Polaris, colectarea gunoaielor a revenit la normal, oferind astfel un răgaz necesar locuitorilor județului Brăila.

Articole asemănatoare

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Academia Română ar putea rămâne fără Mugur Isărescu și actualul vicepreședinte al înaltului for academic, Mircea Dumitru, fost turnător al Securității

Nicki Minaj, cerinţe extravagante la prima venire în România

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE