Podul peste Dunăre de la Brăila a intrat din nou în procesul de reparații.

Inaugurat anul trecut, acesta a fost supus deja unor intervenții multiple. Cu toate acestea, autoritățile nu l-au receptat încă, din cauza posibilității de a fi necesare noi reparații.

Cauza recentelor lucrări de reparații este o tasare apărută pe rampa folosită de mașini pentru a urca pe pod, de pe malul brăilean.

„Se vor efectua asfaltări punctuale pe zonele deteriorate. Practic, vor fi niște reparații. Va exista o oarecare perturbare în zona lucrărilor, dar circulația nu va fi întreruptă.” (CNAIR)

Recent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că lucrarea inaugurată în 2023 nu a fost încă receptată deoarece constructorul are operațiuni neterminate. La finalul anului trecut, printre bucatele tradiționale precum sarmale, cozonac și spriț, discuțiile se axau și pe drumul spre Jijila, bazinele de retenție a apelor pluviale, marcajele și elementele de semnalizare verticală și orizontală pentru asigurarea siguranței circulației, precum și pe problemele de tasare.

Podul încă nu a fost receptat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni că podul de la Brăila nu a fost și nu va fi receptat până când problemele descoperite nu vor fi rezolvate.

„Există neconformități pe care constructorii trebuie să le remedieze. Aceste neconformități trebuie înlăturate înainte de a proceda la recepția lucrării. Până când aceste aspecte nu sunt corectate și lucrările din aceste zile sunt destinate remedierii lor, noi nu vom proceda la recepția podului. Punct.” (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu)

Declarația ministrului sugerează și existența unui șantaj sau a unei presiuni indirecte.

„Partea de pe Jijila, de pe malul tulcean al Dunării, a fost finalizată. În prezent, suntem martorii unei forme de presiune, prin care se sugerează că nu se va deschide circulația până când podul nu va fi receptat. Colegii mei nu pot proceda la recepție atâta timp cât există elemente neconforme.” (ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu)

Articole asemănatoare

Oază de vis, liniște și frumusețe – Festivalul lavandei de la Bărăganu, Brăila.

Hai-hui prin istorie. Mai puțin știute despre Brăila

Rădiţa şi Lalu, protagoniştii noului caz “Caracal” de la Brăila

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE