Indicatorii drumului expres Brăila – Focșani au fost aprobați

Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a aprobat indicatorii tehnico-economici ai drumului expres Brăila – Focșani, ce va face legătura inclusiv cu podul peste Dunăre ce unește zona  Galați – Brăila și Tulcea.

Drumul de mare viteză va avea o lungime de 73,5 km, valoarea investiției fiind estimată la 5,5 miliarde de lei. N  Traseul acestui drum expres va include, printre altele, 57 de poduri/pasaje/structuri casetate, șase noduri rutiere și șase parcări. De asemenea, proiectul prevede și plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere, pentru a împiedica, în perioada de iarnă, acumularea pe carosabil a zăpezii.

Ministerul Transporturilor a precizat că drumul expres Focșani–Brăila va fi împărțit în trei loturi: lotul 1 (28,2 km), care începe de la nodul rutier Focșani cu Autostrada A7 și se termină la nodul rutier Măicănești; lotul 2 (37,6 km), de la descărcarea provizorie din DJ204B, DN23B până la descărcarea provizorie din DJ255A; lotul 3 (7,7 km), de la nodul rutier Siliștea până la nodul rutier cu Podul peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea.

Articole asemănatoare

Oază de vis, liniște și frumusețe – Festivalul lavandei de la Bărăganu, Brăila.

Hai-hui prin istorie. Mai puțin știute despre Brăila

Rădiţa şi Lalu, protagoniştii noului caz “Caracal” de la Brăila

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE