„Nina Cassian 100. Dialogul vântului cu marea”, la Londra

Un eveniment care celebrează, cu reverență și admirație, viața și opera uneia dintre cele mai fascinante și magnetice personalități ale literaturii române, Nina Cassian, a avut loc recent în Belgrave Square, la sediul Institutului Cultural Român de la  Londra.

„Nina Cassian 100. Dialogul vântului cu marea” este un eveniment organizat de ICR  Londra şi Ambasada României la Londra, pentru că anul acesta se împlinesc o sută de ani de la naşterea acestei gălăţence care a uimit lumea şi zece ani de la trecerea sa în eternitate. În premieră la Londra, a fost difuzat documentarul „Distanța dintre mine și mine”, realizat și produs de Mona Nicoară, Ada Solomon și Dana Bunescu. 

Distins cu Premiul pentru “Cel mai bun film documentar” la Gala Premiilor Gopo din iunie 2020, filmul are ca temă viața și opera Ninei Cassian: 88 de ani de viaţă, comprimaţi în 90 de minute.

A urmat, apoi, conversație între Carmen Firan, autoarea volumului „Dialogul vântului cu marea. Nina Cassian în conversație cu Carmen Firan” și Alice Năstase-Buciuta, autoare a antologiei de poezie „Nina Cassian – O mie de poeme” și editoare a ultimei versiuni a jurnalului Ninei Cassian, „Memoria ca zestre”.

Cele două scriitoare, ambele colaboratoare apropiate ale Ninei Cassian, au pus în lumină dimensiunea universală a poeziei acesteia, evidențiind și fațete mai puțin cunoscute ale personalității artistice a acesteia.

Articole asemănatoare

Adrian Enache la 58 de ani

Totul despre Leonte Năstase

Netflix, dat în judecată de cea care ar fi inspirat personajul Martha din „Baby Reindeer”

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE