Expoziție la Galați: Magdalena Rădulescu

Dinamism între semnificație și symbolLa Galați, Muzeul de Artă Vizuală (MAV) vă invită miercuri, 15 mai, ora 18.00 la vernisajul expoziției Magdalena Rădulescu. Dinamism între semnificație și simbol. Cu ocazia primei expoziții ce o aduce la MAV pe Magdalena Rădulescu(1902-1983), universul artistei este conturat prin intermediul unei selecții de lucrări grafice din Colecția Cătălin Casperschi, expuse la Galați prin amabilitatea deținătorului; un corp divers de lucrări ce reflectă creativitatea și viziunea unei artiste cunoscute pentru stilul său aparte dictat de o traiectorie artistică neconvențională, sfidarea normelor și spiritul boem.

Pictează la început portrete de tătari și mai apoi peisaje din Balcic, copilăria petrecută la Constanța marcându-i puternic viziunea prin specificul oriental al Dobrogei. Urmează studii la Academia de belle-arte din München, cu Ludwig Angerer și la Academia de pe Grande Chaumiere din Paris, avându-i ca profesori pe René-Xavier Prinet și Bernard Boutet de Monvel, păstrând însă autenticitatea ce avea să o definească.

Debutează la Salonul Oficial din București în 1924, continuând să apară în peste 40 de expoziții personale și de grup fie în
țară sau în Franța, Anglia și Monaco.Călătoriile o poartă în Europa și Statele Unite ale Americii, unde locuiește pentru o perioada la New York, de unde revine în țară, emigrând ulterior în Italia, ca după război să se stabilească în Franța.

Creația de peste jumătate de secol îi este marcată de un limbaj visual propriu, racordat deopotrivă la o abordare personală a simbolismului, expresionismului sau artei populare, conturând în avangarda interbelică un profil distinctiv, greu de etichetat. Desprinse din universul ce-i populează opera, personajele Magdalenei Rădulescu se găsesc la granița simbolismului, expresionismului și artei populare, ancorate într-un continuu dialog cu obiceiurile, folclorul, circul ori carnavalul și nu în ultimul rând dansul și tradițiile.

Articole asemănatoare

URSULEȚUL DE AUR: Artista Teodora Dănțăușa a câștigat titlul la Etno

Eveniment spiritual la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din Constanța

CIOCARLIA, a fost compusă cu boabe de fasole și mazăre uscată!

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE