A lucrat 40 de ani, până în 2012 la Radio Cluj ca realizator –coordonator programe de divertisment, teatru radiofonic și spectacole cu public. Din 1970 colaborează frecvent cu programul de divertisment UNDA VESELĂ, unde i-au fost jucate peste 400 de scheciuri și monologuri. Este rector onorific al Academiei de Umor „Răzeșii”din Suceava.
Autor a 172 cărți în mai multe ediții, casete audio, CD-uri. Realizator în premieră mondială editorială a două volume de proză umoristică în Braille, pentru nevăzători. Cel mai mare tiraj de carte umoristică, înainte și după Revoluție, „Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi”, apărută în 145.000 exemplare, carte retrasă de pe piață de regimul comunist în 1980. Autorul cu cea mai jucată piesă de după Revoluție, „Românie, dragă Elveția mea”, la Teatrul Național din Târgu Mureș, unde s-a jucat de 103 ori și a fost reluată de alte 10 teatre profesioniste și de amatori. Autor a 21 spectacole de teatru radiofonic național și regional. Realizator a 20 de spectacole de teatru de revistă la Ploiești, Deva, Cluj, Baia Mare etc. Câștigător a 27 premii la Festivalul Teatrului de Revistă de la Constanța.
Câștigător a 4 premii literare ale Uniunii Scriitorilor, pentru proză și teatru și al Premiului Național I.L.Caragiale pentru teatru. Tradus în 9 limbi. Autor a 64 premiere teatrale. Autor al primei piese românești sociale antidrog, “Colivia cu iluzii”. Premiera piesei „Raiul, prima pe dreapta”, a Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a avut loc la Lyngby, Suedia. în prezența a 44 de ambasadori și 86 personalități oficiale locale și naționale.
Spectacolul „A fi la timpul pe… trecut”, în interpretarea Mirelei Pană a fost jucat pe scena Teatrului Național din Cluj în 2005 și a luat premiul pentru cel mai bun spectacol la Cluj-Napoca în 2006. A câștigat premiul pentru cel mai bun text la Festivalul de dramaturgie contemporană Stockholm Suedia. Cetățean de Onoare a 4 localități din România. Are 16 cărți publicate de poezie, 62 de proză umoristică, 26 de teatru , are Diploma de Onoare a Societățiii Române de Radiofuziune 1996. Diploma de excelență a Festivalului de umor de la Vaslui, Târgu Mureș, Slatina, Bistrița, Fetești, Gura Humorului, Botoșani, Făgăraș, Șimleul Silvaniei. Este Cetățean de Onoare al orașelor Gura Humorului, Siret, plus a comunelor Ocna-Mureș și din 2009 al comunei dobrogene Mahmudia.
Cea mai importantă colaborare a sa cu un teatru neprofesionist a fost cea cu Teatrul Salsovia din Mahmudia, cu piesa „Îngropat în cer”, alături de alte 7 piese semnate de Cornel Udrea, care a obținut Trofeul Festivalului Kavarna din Bulgaria din 21 de trupe participante. Piesele jucate de trupa Salsovia au fost prezentate la Teatrul tulcean „Jean Bart”, la Festivalul „Amza Pellea” de la Băilești, în Oltenia.