Parteneri ai UDJG, în proiecte de tehnologie militară

Compania Marshall şi BlueSpace Technology plănuiesc să dezvolte rapid un prototip de soluţie containerizată militară şi să discute potenţialul de a înfiinţa o unitate de producţie în România. De experiența rezultată din această colaborare ar putea să beneficieze și studenții gălățeni de la Universitatea “Dunărea de Jos”.

Odată cu inaugurarea halei de microproducție a Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (FACIEE), în 2023, a fost semnat un acord de parteneriat între universitatea gălățeană și firma BlueSpace Technology, în vederea derulării unor activități de tempestizare (izolare electromagnetică a componentelor hardware) a unor echipamente destinate industriei de apărare sau comunicațiilor speciale, echipamente care au nevoie de un nivel superior de protecție a securității informațiilor. De asemenea, între universitate și compania parteneră se avea în vedere o colaborare în materie de cercetare, pentru dezvoltarea echipamentelor din domeniul CyberSecurity.

Potrivit memorandumului de colaborare între Marshall și BlueSpace Technology,se vor analiza oportunităţi de parteneriat pentru proiectarea, dezvoltarea şi integrarea capacităţilor de ecranare electromagnetică şi tempest în soluţii containerizate. Acordul a fost semnat la Expoziţia Internaţională Black Sea Defense & Aerospace (BSDA), care are loc în Bucureşti.

Articole asemănatoare

S-au scumpit gazele de la 1 iulie

Peste 25 milioane de lei pentru curățenie în porturile constănțene

Cătina, ingredientul-vedetă al cercetării gălăţene

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE