Care sunt marii jucători bancari implicați în tranzacționarea datoriei externe a României?

În 2023, HSBC, Société Générale și JPMorgan au ocupat primele poziții în topul celor care au facilitat vânzarea de bonduri externe. De asemenea, există și alte instituții bancare importante implicate în acest proces, incluzând BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, UniCredit, ING Bank, Erste Group și Raiffeisen Bank.

În conformitate cu datele furnizate de Ministerul Finanțelor, în topul dealerilor programului de finanțare externă al României pe termen mediu MTN pentru anul 2023, giganții bancari care au tranzacționat datoria externă a României au fost:

  1. HSBC – O bancă britanică de renume mondial, cunoscută pentru prezența sa globală și serviciile sale extinse în domeniul financiar.
  2. Société Générale – O bancă franceză cu o prezență semnificativă în întreaga Europă și în alte regiuni ale lumii, care controlează și BRD în România.
  3. JPMorgan – Una dintre cele mai mari și mai influente bănci americane, cunoscută pentru serviciile sale complexe în domeniul financiar și investițional.

Pe lângă acești giganți bancari, alți dealeri importanți de pe piața financiară internațională care au tranzacționat datoria externă a României în 2023 au fost:

  1. Citi – O altă bancă americană de top, cu o prezență globală și servicii variate în domeniul financiar.
  2. BNP Paribas – O bancă franceză importantă, prezentă la nivel mondial și cu operațiuni semnificative în Europa și în alte regiuni.
  3. Erste Group – O grupare bancară austriacă, care controlează BCR în România și are o prezență puternică în Europa Centrală și de Est.
  4. ING Bank – O bancă olandeză cu o prezență globală și o gamă diversă de servicii financiare.
  5. Goldman Sachs – O bancă de investiții americană de prestigiu, cunoscută pentru serviciile sale în domeniul investițiilor și tranzacțiilor financiare.
  6. Raiffeisen Bank – O altă bancă austriacă importantă, care controlează Raiffeisen Bank România și are operațiuni extinse în Europa Centrală și de Est.
  7. UniCredit – O bancă italiană de renume mondial, prezentă pe piețele financiare internaționale și cu operațiuni în diverse regiuni ale lumii.

Aceste bănci au fost implicate activ în tranzacționarea datoriei externe a României în anul 2023, contribuind la asigurarea finanțării externe a țării într-un context internațional complex.

Articole asemănatoare

Cătina, ingredientul-vedetă al cercetării gălăţene

Eveniment aparte despre economia Mării Negre

Reţeaua de farmacii Myosotis şi-a dublat profitul

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE