ANAF trimite notificări contribuabililor care nu au utilizat sistemul RO e-Factura.

ANAF a început să trimită notificări contribuabililor care nu au utilizat sistemul RO e-Factura, iar aceste informații sunt postate și pe rețelele de socializare. În unele situații, este vorba despre firme care au încărcat facturile cu întârziere, fiind deja penalizate în conformitate cu indexul aferent.

Astfel, în aceste cazuri, notificarea ar trebui tratată ca o informare suplimentară.

“Urmare a analizei efectuate la nivelul instituției noastre, pe baza datelor aferente lunii ianuarie 2024, s-a constatat că nu ați raportat în Sistemul Național de Facturare Electronică – RO e-Factura”

Documentul oferă detalii despre termenele de transmitere a facturilor, menționând că până la 31 martie nu se aplică amenzi. Cu toate acestea, există discuții în cadrul Ministerului Finanțelor referitoare la posibila prelungire a termenului până la 31 mai. Totuși, nu există încă un act normativ adoptat și publicat în Monitorul Oficial în acest sens.

Din 1 aprilie 2024, ANAF va începe să aplice sancțiuni pentru netransmiterea facturilor conform sistemului RO e-Factura. Contribuabilii care nu respectă această obligație vor fi sancționați în funcție de categoria lor:

  • Pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, amenda poate varia între 5.000 lei și 10.000 lei.
  • Pentru persoanele juridice mici și mijlocii, amenda poate fi între 2.500 lei și 5.000 lei.
  • Pentru ceilalți contribuabili, adică cei mai mici decât cei mijlocii, amenda poate varia între 1.000 lei și 2.500 lei.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE