Avem zeci de judecători certați cu limba română. Noi motive pentru care magistrații înscriși la concursul de promovare la ICCJ au picat la evaluare: “Formulari a caror acuratete este deficitara, fiind identificate greșeli de exprimare: ‘sarcinilor cei revin’; ‘dispozițiile da posibilitatea’… Exprimări pe alocuri neingrijite… Excesul de semne de ortografie și de punctuație coroborat cu o topica greoaie… Impresia unui stil neglijent… Neutilizarea virgulelor”
Între cei vizați dintre cei înscriși la concursul de promovare la Inalta Curte de Casație și Justiție se află Mihaela Cristina Mocanu de la Curtea de Apel Constanța care a candidat pentru Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justitie, alături de alți nouă candidați.
Și ăștia-s judecători de Curte de Apel.
Voi vă dați seama când vor ajunge alde drept online și drept pe tik tok magistrați? Va fi jale. Fără a fi răutăcios, cam acesta este nivelul justiției din România. Astfel de concursuri ne arată oglinda ei, mai ales fața urâtă *
Avocații Sorin Calaigii și Mihaela Bodîrlău au dezvaluit la Înalta Curte cum le-a fabricat DNA dosar cu înregistrări masluite: „Înregistrările s-au dovedit contrafacute… Martorii au declarat: ‘În timp ce tatăl meu se afla în arest, am luat legatura cu Bogdan de la SRI pentru a ne ajuta sa beneficiem de art. 16 din Lg. 682/2002’… În înregistrări s-au făcut intervenții de către un individ trimis de Bogdan de la SRI”.
Avocatii acuză că Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța – a fabricat dosarul in care au fost condamnati in 2015 la câte 4 ani de închisoare cu executare pentru presupuse fapte de trafic de influență și șantaj folosind înregistrări falsificate. Cei doi avocați au obținut joi, 29 februarie 2024, din partea Înaltei Curți de Casație și Justitie, admiterea in principiu a cererii de revizuire, instanța supremă dispunand ca dosarul să fie judecat de către Curtea de Apel București. Autoritatea de lucru judecat a clasării: marturia mincinoasa a existat, chiar daca s-a prescris. Totul a inceput in 2016, cand avocații Calaigii și Bodirlau au depus la PICCJ plângere penală împotriva următorilor: procurorul Andrei Bodean de la DNA Constanța (autorul rechizitoriului nr. 193/P/2013 din 4 iulie 2014, confirmat de către șeful de la acea vreme al serviciului teritorial, procurorul Sorin Constantinescu; comisarul Viorel Petrosan de la DNA Constanța; denuntatorii Stefan, Ion si Vasile Miron. Una peste alta, înregistrările au fost măsluite.
În 30 de ani nu a existat niciun magistrat sau vreun procuror (nu fac nicio greșeală, nu vă repeziți!) trași la răspundere penală pentru abuz în serviciu sau neglijență în serviciu raportat la modul de instrumentare al vreunui dosar.
Nu răspunde niciun procuror militar pentru tergiversarea sau proastă instrumentare a dosarelor revoluției, mineriadele etc. Nu răspunde în niciun fel niciun procuror pentru trimiterea aiurea în judecată a celor care primesc soluții de achitare.
Nu răspunde niciun jude pentru greșita arestare preventivă a vreunui inculpat. Pur și simplu în cazul acestor funcționari ai statului nu există aceste două incriminări: abuzul ori neglijență în serviciu. Ca și securiștii lui Ceașcă, ori judecătorii și procurorii lui, și ăștia de acum încasează pensiile și sunt respectabili.
Leave a Reply