Un avion F-35 Lightning II s-a prăbușit în New Mexico

Un avion de luptă de tip F-35 Lightning II s-a prăbușit în apropiere de aeroportul Albuquerque International Sunport din New Mexico, SUA. Incidentul a avut loc după ce aeronava a decolat de la baza Kirtland Air Force pentru a se îndrepta spre Edwards Air Force Base din California.

Pilotul a supraviețuit

Potrivit informațiilor oficiale, pilotul a reușit să se catapulteze înainte de prăbușire. Acesta a fost transportat de urgență la spital cu răni grave, dar este conștient și în stare stabilă, conform unui comunicat de presă transmis de Baza Aeriană Kirtland.

Avionul F-35 era nou și se afla într-o misiune de transfer de la fabrica Lockheed Martin către o bază militară pentru a fi predat U.S. Army. Prăbușirea a avut loc la scurt timp după ce aeronava a realimentat la baza Kirtland Air Force din New Mexico.

Gigantul aerospațial Lockheed Martin a confirmat prăbușirea și a subliniat că siguranța este prioritatea lor principală. Compania a anunțat că va demara o investigație pentru a determina cauzele accidentului.

După prăbușire, s-a declanșat un incendiu care a fost rapid stins de forțele de ordine sosite imediat la fața locului. Autoritățile continuă să asigure zona și să investigheze circumstanțele exacte ale acestui incident grav. sursa: defenseRomania

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE