Un asteroid poartă numele unui gălățean

Where: Studio/office – Chino Hills, CA USA When: 6-1-2020 Who/What: The represented asteroid is my studio photograph of an actual (3" long) meteorite, and I added impact craters with PhotoShop to simulate a larger scaled-up asteroid. Earth NASA URL- https://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/iss064e053054.jpg The sky area was created with PhotoShop layering of my time-exposure photographs of stars and added to simulate outer space.

Dr. Ovidiu Văduvescu, astronom internațional de origine română, a propus Uniunii Astronomice Internaționale (UAI) ca unul dintre asteroizii descoperiți de echipa EURONEAR să poarte numele gălățeanului Ovidiu Tercu. Asteroidul (664136) Tercu a fost descoperit în anul 2008 la Observatorul Astronomic La Silla, situat în deșertul Atacama din Chile. Acest asteroid se află în centura principală de asteroizi, între orbitele planetelor Marte și Jupiter, având o perioadă de rotație în jurul Soarelui de aproximativ 4 ani și un diametru de circa 1 km. Gălățeanul a primit această onoare pentru contribuția la realizarea Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, și pentru înființarea Astroclubului „Călin Popovici”.

În același timp, recunoașterea a vizat și contribuția lui la educația astronomică și promovarea astronomiei în rândul publicului, pentru observațiile asupra asteroizilor și cometelor, precum și pentru descoperirea de stele variabile și rolul de mentor pentru numeroase generații de astronomi amatori și profesioniști.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE