Prima pagină » Actualitati » Actualitate » TRANSMITEM DE LA URNE: LIVE TEXT -Constanța Votează

TRANSMITEM DE LA URNE: LIVE TEXT -Constanța Votează

0 comentariu


În cursa pentru Primăria municipiului Constanţa s-au înscris, în total, 14 candidaţi. Conform unui exit-pool efectuat de redacția noastră pe primele locui în opțiunile constănțenilor sunt reprezentantul PSD, urmat surprinzăt de candidatul PRM Victor Cruceri și de independentul George- Andrei Popescu, actualul primar fiind pe locul patru. La președinția Consiliului Județean Constanța, bătălia se dă, conform exit-pool-ului efectuat de noi între actualul președinte Mihai Lupu (PUSL) și penelistul Forin Mitroi.  

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.018.921 au domiciliul sau reședința în țară, iar 959.987 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport. Alegătorii români pot vota la 18.955 de secții din țară și 915 în străinătate. Cetățenii români, cu domiciliul în țară, pot vota doar cu buletinul. Pașaportul, utilizat numai de românii ce locuiesc din afara României. Un milion de tineri VOTEAZĂ pentru prima dată în România 

PSD Constanţa a sesizat că un alegător a fost împiedicat să voteze la Hârşova pentru că avea asupra sa doar paşaportul ”La secţia de votare nr. 298  din localitatea Hârşova, un alegător a fost impiedicat sa-şi exercite dreptul la vot! Acesta s-a prezentat la secţia de votare, a primit cele cinci buletine de vot, a intrat în cabină, a votat, iar in momentul în care a vrut să le introducă în urnele corespunzătoare a fost oprit de preşedintele secţiei de votare sub pretextul că având asupra sa doar paşaportul, poate vota doar pentru  europarlamentare.  Celelalte patru buletine de vot (pentru Primărie, Consiliul Local, preşedinte de Consiliu Judeţean şi Consiliul Judeţean) au fost anulate”, au anunţat reprezentanţii PSD Constanţa. Ei au precizat că fapta a fost semnalată la 112 deoarece a fost comisă infracţiunea de împiedicare a cetăţeanului de a-şi exercita dreptul la vot.

Aproape 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică să-şi aleagă primarii, preşedinţii de CJ, consilierii judeţeni şi locali dintre cei peste 207.000 de candidaţi înscrişi în cursa electorală, transmite News.ro. 18.978.908 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la cele 18.955 de secţii de votare organizate în România pentru alegerile locale. Pentru alegerile din 9 iunie s-au înscris 207.390 de candidaţi. 

Constănțenii pot afla AICI la ce secție de vot sunt arondați.


UPDATE ora 19.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 40,25%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 34,80% (au votat 87.746 de alegători dintre cei 251.662).

UPDATE ora 18.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 36,44 %. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 31,31% (au votat 78.943 de alegători dintre cei 251.662).

UPDATE ora 17.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 32,93 %. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 28,29% (au votat 71.199 de alegători dintre cei 251.662).

UPDATE ora 16.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 29,92%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 25,61% (au votat 64.475 de alegători dintre cei 251.662).

UPDATE ora 15.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 27,23%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 23,13% (au votat 58.227 de alegători dintre cei 251.662).

UPDATE ora 14.35 O femeie din comuna Valu lui Traian a fost surprinsă când primea un bilețel cu însemnele electorale ale PNL pentru a ști cu cine să voteze.

UPDATE ora 14.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 24,37%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 20,51%% (au votat 51.636 de alegători dintre cei 250.994).

Ora 13.00: Prezența la vot la nivelul județului Constanța a ajuns la 21,19%. În municipiul Constanța, prezența la vot este de 17,49%, ceea ce înseamnă că 44.027 de alegători din totalul de 250.994 și-au exercitat dreptul de vot până la această oră.

Ora 12.20: Poliția din cadrul Poliției municipiului Medgidia – Secția 1 Poliție Rurală Băneasa a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că un candidat la Primăria Băneasa i-ar fi oferit suma de 1.000 de lei pentru a-l vota. După ce bărbatul a refuzat oferta, candidatul l-ar fi agresat fizic. În acest caz, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunile de coruperea alegătorilor și purtare abuzivă. Se pare că persoana implicată este candidatul PSD Paul Coliș, care este în prezent primarul comunei Băneasa.

UPDATE Ora 12.12 Prezența la vot puțin după ora 12 era de peste 18%.

UPDATE ora 12.00
Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 17,45%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 13,94% (au votat 35.086 de alegători dintre cei 250.994).

Ora 12.09 Clotilde Armand, primarul Sectorului1, postare pe Facebook: La secțiile de votare de la școlile gimnaziale nr. 13, 181 și 184 s-au activat echipele PSD PNL care aduc masiv oameni la vot. Pentru că de dimineață există suspiciuni legate de procesul viciat în aceste secții de vot observatorii USR au alertat autoritățile pentru a face verificări. Din informațiile noastre acțiuniile sunt coordonate de un candidat PSD-PNL la consiliul local și un locuitor al zonei deja condamnat pentru fraude electorale

Ora 11.50 Mai multe persoane așteaptă să voteze la Ștefăneștii de Jos, unde s-au format cozi mari după ce președintele secției de votare nu s-a prezentat iar o ștampilă a fost raportată pierdută. Procesul de votare nu a fost întrerupt

 Ora 11.28 O femeie de 58 de ani a fost surprinsă într-o secţie de votare din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, în timp ce încerca să introducă în urna de votare patru buletine având aplicată ştampila cu menţiunea votat, însă după ce îşi exprimase deja votul.

Ora 11.25 Gabriela Firea: Am votat cu gândul la tineri, la seniori, la persoane sănătoase dar și cu dizabilități, la oamenii care vor parcuri curate, care vor șantiere pe care se lucrează, siguranța în școli și lupta reală contra drogurilor. Am votat ca în administrație să lucreze oameni de dimineață până seară, pentru oamenii care nu dau vina pe ceilalți, care nu dau vina pe ceilalți și spun că nu au fost informați. Bucureștiul din păcate a fost abandonat în ultima perioadă. Sunt emoționată, nici nu prea am dormit. Chiar m-am bucurat să văd tineri și seniori venind la vot, e important să ne implicăm, să avem spirit civic.

Ora 11.22 Ministerul Afacerilor Interne anunţă că duminică au fost înregistrate 73 de sesizări de la începerea procesului de votare şi că au fost deschise dosare penale pentru 11 posibile infracţiuni. Ora 11.13 Un candidat la funcţia de primar al municipiului Ploieşti a sesizat Poliţia referitor la faptul că într-o zonă a oraşului se cumpără voturi, poliţiştii efectuând verificări. Potrivit sursei citate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au efectuat verificări în zona indicată, dar nu au fost identificate persoanele reclamate. „Fiind contactat apelantul, acesta a precizat că două persoane din municipiul Ploieşti ar fi strâns cărţile de identitate de la mai mulţi locatari din cartierul Radu de la Afumaţi, urmând ca, în cursul zilei de 9 iunie, să le ofere o sumă de bani în scopul votării unui anume candidat şi a unei formaţiuni politice. Cele două persoane nu au fost identificate nici la adresa sesizată, dar nici la domiciliile acestora”, mai precizează IJP. Poliţiştii continuă verificările în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale.

Ora 11.43 Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Scorţeni au avut loc activităţi de influenţare şi cumpărare a alegătorilor. Surse judiciare au precizat că, potrivit sesizării, persoana acuzată de încălcarea legii este primarul comunei. Poliţiştii au identificat cinci bărbaţi cu vârstele cuprinse între 38 şi 53 de ani, care au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii şi stabilirii situaţiei de fapt.

UPDATE ora 11.45
PNL Constanța a transmis un comunicat de presă în care face un apel la responsabilitate publică și respect pentru principiile de bază ale democrației: „În urma comunicării Biroului Electoral Central, care invalidează acuzațiile false de fraudă din partea PSD, USR și AUR și a candidaților aferenți la funcția de primar al municipiului Constanța, sancționăm public orice tentativă de a pune sub semnul întrebării corectitudinea procesului de vot în Constanța.”

PNL Constanța nu spune nimic despre amenzile primite de la AEP de primarul Vergil Chițac, cel care este și candidatul liberalilor la funcția de primar al municipiului. De asemenea, PNL Constanța nu spune nimic despre modul în care Vergil Chițac a înțeles să încalce legea electorală prin dotarea secțiilor de votare cu urne mai puține, fapt interzis și, ca atare, sancționat.

UPDATE ora 11.00
Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 13,12%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 10,10% (au votat 25.424 de alegători dintre cei 250.994).

UPDATE ora 10.00
Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 8,94%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 6,64% (au votat 16.650 de alegători dintre cei 250.994).

Ora 9.50
Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Constanța, a votat. „Îndemn constănțenii să iasă masiv la vot”, a declarat acesta la ieșirea din secția de votare.

UPDATE ora 9.30
AEP anunță că i-a dat o nouă amendă primarului Vergil Chițac (PNL). „Ca urmare a verificărilor reprezentanților AEP la SV 5 din municipiul Constanța, domnul Primar Vergil Chițac a fost sancționat de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente cu 2.600 lei pentru nerespectarea Hotărârilor AEP.” Este vorba despre neasigurarea numărului legal de urne de vot.

UPDATE ora 9.20
PSD Constanța anunță că la secția de votare nr. 298 din localitatea Hârșova, un alegător a fost împiedicat să-și exercite dreptul la vot! „Acesta s-a prezentat la secția de votare, a primit cele 5 buletine de vot, a intrat în cabină, a votat, iar în momentul în care a vrut să le introducă în urnele corespunzătoare a fost oprit de președintele secției de votare sub pretextul că, având asupra sa doar pașaportul, poate vota doar pentru Europarlamentare. Celelalte 4 buletine de vot (pentru Primărie, Consiliul Local, președinte de Consiliu Județean și Consiliul Județean) au fost anulate. S-a comis infracțiunea „Împiedicarea cetățeanului de a-și exercita dreptul la vot” și a fost sesizată la 112.”

UPDATE ora 9.15
AEC anunță că duminică, 9 iunie, urmare a verificărilor reprezentanților AEP la SV 4 din municipiul Constanța, domnul Primar Vergil Chițac a fost sancționat de către reprezentanții Autorității Electorale Permanente cu 2.500 lei pentru nerespectarea Hotărârilor AEP. Motivul aplicării sancțiunii este acela că edilul nu a asigurat cinci urne de vot, ci doar trei. Citește pe larg despre acest aspect AICI.

UPDATE ora 9.00
Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 5,40%, peste media pe țară care este de 4,67%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 3,90% (au votat 9.720 de alegători dintre cei 250.994).

UPDATE ora 8.40
La secția 304 (Sala de Sport – oraș Murfatlar), Biroul Electoral anunță „o potențială infracțiune electorală”. S-au înmânat unui alegător 3 buletine de vot din aceeași categorie, a votat și a fost lăsat să le introducă pe toate în urna de vot.

„În această dimineață, la ora 08:04, Organizația Județeană PSD Constanța a apelat 112 pentru a sesiza un caz de „vot multiplu” în localitatea Murfatlar, secția de votare nr. 304; infracțiune conform legislației electorale. Un alegător a primit 3 buletine de vot de același fel, le-a ștampilat cu ștampila „VOTAT” și le-a introdus în urna de votare corespunzătoare. ESTE VOT MULTIPLU EVIDENT! S-a cerut oprirea procesului de votare și constatarea infracțiunii”, transmite PSD Constanța, într-un comunicat de presă.

UPDATE ora 8.30
La nivelul municipiului Constanța s-a înregistrat o prezență la vot de 2,6%. Au votat 6.524 de persoane dintre cei 250.994 de alegători.

UPDATE ora 8.10
La ora 8.00, prezența la vot în județul Constanța a fost de 2,70%. Au votat în prima oră de la deschiderea urnelor circa 16.900 de persoane dintre cei 613.471 de alegători din județ.

UPDATE ora 7.25
Horia Constantinescu, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Constanța, s-a prezentat la urne la secția de vot amenajată la Școala Gimnazială nr. 29. „Cetățenii acestui oraș minunat vor înțelege că este nevoie de o schimbare și sper ca acest lucru să se confirme la numărarea voturilor”, a spus candidatul la ieșire.

Ora 7.00
S-au deschis secțiile de votare în județul Constanța. Toți cetățenii cu drept de vot sunt așteptați să își exprime opțiunea până la ora 22.00.

Cetățenii români pot vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; carte de identitate provizorie; buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).


Citeşte şi

Newsletter

Subscribe our newsletter for latest news around the world. Let's stay updated!

@2024 STIRI DE DODROGEA – Ziar Independent || E-mail: [email protected][email protected]

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. ACCEPT TOATE VEZI SETARILE INDIVIDUALE

Politica de confidențialitate și cookie-uri
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00