TRANSMITEM DE LA URNE- ALEGERI CONSTANȚA: Un candidat s-a ales cu dosar penal după ce ar fi încercat să ofere o sumă de bani în schimbul voturilor

ALEGERI CONSTANȚA

Așa cum v-am promis continuăm seria de transmisii din secțiile d e votare a trei județe importante din țară: Constanța, Galați și Tulcea. Poposim din nou la malul mării pentru a vă furniza noi informații, dincolo de incidental major cu deputatul Dumitru Viorel Focșa, care mâine va face o interpelare în acest sens în Parlament. 

Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 la 19.00 Prezența la vot la nivelul județului Constanța este de 40,25%. La nivelul municipiului Constanța, prezența la vot este de 34,80% (au votat 87.746 de alegători dintre cei 251.662).

Prezenţa la vot la alegerile locale 2024 în municipiul Constanţa era, la ora 17.00, de 28,33 la sută. La nivelul judeţului, prezenţa la vot era de 32,98 la sută. Până la ora 15.00, în judeţul Constanţa, au fost înregistrate șase dosare penale cu autor cunoscut privind incidente electorale, care privesc săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fraudă la vot și împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales. De asemenea, au fost constatate cinci contravenții privind continuarea propagandei electorale și absența nejustificată a președintelui, a locțiitorului acestuia sau a membrilor birourilor electorale, conform IPJ Constanţa.
Un candidat s-a ales cu dosar penal după ce ar fi încercat să ofere o sumă de bani în schimbul voturilor. Incidentul s-a petrecut la Hârşova, poliţiştii fiind sesizaţi de un bărbat, cu privire la faptul că un candidat i-ar fi oferit o sumă de bani pentru a-l vota. Un incident a avut loc într-o secţie din Constanţa, informează replicaonline.ro. În jurul orei 07.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, la secția de vot de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros, din municipiul Constanța, unui alegător i-ar fi fost distribuite mai multe buletine de vot. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de fraudă la vot.
          Reporter de serviciu: Pompiliu Comșa

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE