Teodor Victor Iovici “România nu își poate asigura capacitatea de apărare doar pe baza promisiunilor”

Comunicat de presă: Românii susțin confrații din Bucovina de Nord, Ismail, Cetatea Albă și Ținutul Herța cu o instalație Patriot

În lumina amenințării iminente a invaziei rusești, românii au luat o hotărâre de solidaritate puternică cu compatrioții lor din teritoriile istorice smulse de Rusia și integrate în Ucraina de astăzi prin Pactul Molotov-Ribbentrop din 1939. Astfel, Partidul România Mare exprimă sprijinul necondiționat față de decizia Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) de a dona Ucrainei una dintre cele două instalații Patriot operaționalizate.

Partidul consideră că gestul de a oferi un sistem Patriot Ucrainei este justificat, având în vedere că acesta va contribui nu doar la securitatea statului vecin, ci și la protecția românilor care trăiesc în acea regiune.

Cu toate acestea, Partidul România Mare subliniază importanța ca autoritățile române să nu permită deplasarea instalației respective către Ucraina până când partenerii strategici nu vor livra restul de sisteme Patriot și până nu vor fi operaționale toate sistemele recepționate până în prezent.

Este esențial ca aliații României, inclusiv partenerul strategic american și ceilalți membri NATO, să înțeleagă că apărarea noastră nu poate fi asigurată doar pe baza promisiunilor sau a angajamentelor nesatisfăcătoare.

Prin urmare, Partidul România Mare solicită autorităților să inițieze discuții urgente cu aliații în vederea consolidării capacității de apărare a României, deoarece securitatea noastră națională este indisolubil legată de securitatea Alianței Nord-Atlantice.

Teodor Victor Iovici
Președinte, Partidul România Mare

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

Adevărații Extremiști din România

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE