Suedia este parte din NATO

Ministerul Afacerilor Externe salută aderarea Suediei la NATO și consideră că acest lucru consolidează Alianța și crește securitatea în Europa și în spațiul euroatlantic, într-un moment în care regiunea se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de la al Doilea Război Mondial. Prin alăturarea la cea mai puternică alianță politico-militară din istorie, Suedia își asumă responsabilitatea participării la apărarea colectivă, unul din cei trei piloni pe care este fundamentat NATO.

România, un susținător activ al aderării Suediei la NATO, este interesată să colaboreze cu noul aliat pentru consolidarea în continuare a posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al Alianței, de la Marea Baltică la Marea Neagră. MAE subliniază că România rămâne un promotor ferm al politicii Ușilor Deschise, sprijinind eforturile statelor candidate de pregătire pentru aderare, atât prin canale bilaterale, cât și prin intermediul mecanismelor NATO.

Suedia a devenit oficial membră a NATO joi, iar această aderare este văzută ca o evoluție pozitivă pentru consolidarea Alianței și pentru întărirea securității în regiune.

Articole asemănatoare

Violatorul homosexual Corneliu Onilă, fost episcop de Huși, condamnat la 8 ani cu executare

Academia Română ar putea rămâne fără Mugur Isărescu și actualul vicepreședinte al înaltului for academic, Mircea Dumitru, fost turnător al Securității

Nicki Minaj, cerinţe extravagante la prima venire în România

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE