Știri pe țeavă: un memorandum care practic pune botniţă presei şi cetăţenilor

În 21 iunie, pe şestache şi cu ordin de zi pe unitate de presă să se preia neutru informaţia, Luminiţa Odobescu a semnat cu SUA un memorandum care practic pune botniţă presei şi cetăţenilor nu numai pe subiecte precum conflictul Rusia-Ucraina, ci pe tot, inclusiv pe guvernare. Memorandumul se numeşte ”Cadrul de contracarare a manipulării informațiilor de stat străine” şi vizează:  Strategii și politici naționale, Structurile și instituțiile de guvernanță, Capacitatea umană și tehnică, Societatea civilă, mass-media independentă și mediul academic, Angajamentul multilateral.

Practic, România se angajează să ia toate măsurile astfel încît la cetăţeni să ajungă doar informaţiile oficiale pe care le livrează americanii. Deşi nu se precizează explicit, unul dintre instrumente va fi cu certitudine modificarea legislaţiei, pobabil în cursul anului următor, astfel încît pe viitor, dacă vreunul dintre noi va cîrîi împotriva narativului oficial, să fie într-o formă sau alta sancţionat şi adus la tăcere. Se rasucesc in mormant “parintii natiei” americane de la 1783. I-ar durea fix în cur , de oricine și pe ăia , așa cum îi doare și pe jigodiile astea de azi și de oricând. * la Casa Scânteii funcționa pe vremuri o stație modernă de radio-ascultare instalată de un inginer emigrat din Rusia după revoluția din 1917 (P. C.)

Articole asemănatoare

Partidul Adunarea Națională (RN) a câștigat primul tur al alegerilor anticipate parlamentare din Franța cu 34%

Persoană conștientă scoasă din mare la Saturn

Marius Balo, în a 27-a zi de grevă a foamei la Ministerul Justiției: „M-au adus din Cluj pentru umilința asta”

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE