Solidaritatea în practică în cadrul Corpului European de Solidaritate și nu numai, un seminar de 3 zile

Termen limită: 16 iunie 2024 23:59 GMT+0000 | Aplicați aici 

Eligibilitate:  participanți din țările programului Erasmus+ pentru tineret și țările partenere învecinate cu UE Date: 14-18 octombrie 2024
Ești pasionat să promovezi solidaritatea și să ai un impact pozitiv asupra comunității tale? Dacă da, viitorul seminar din Italia este o oportunitate pe care nu vrei să o ratezi!

Acest eveniment este organizat de Agenția Națională Italiană pentru Tineret Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. În plus, invită participanții din țările programului Erasmus+ pentru tineret și țările partenere învecinate cu UE să exploreze, să prezinte și să testeze metode și tehnici pentru a transpune solidaritatea în practică.

La ce să vă așteptați în timpul Solidarității în practică

Pe parcursul a trei zile lucrătoare, veți avea șansa de a vă cufunda într-o varietate de ateliere, discuții și activități interactive menite să exploreze aplicațiile practice ale solidarității. În plus, aceste sesiuni vor oferi experiență practică și perspective valoroase asupra practicilor eficiente de solidaritate.

Seminarul are ca scop:

  • Aflați despre Aplicațiile practice ale Solidarității prin bune practici, instrumente și metode de abordare a solidarității.
  • Inspirați-vă și implementați aceste practici în contextele dvs.
  • Prezentați-vă practicile de succes cu un public european mai larg.
  • Explorați noi forme de angajament civic legate de solidaritate.
  • Rețea cu organizații și educatori din întreaga Europă.

Care ar trebui să participe?

Acest seminar este ideal pentru tine dacă sunteți activ sau interesat de activități legate de solidaritate și de creare a schimbării pozitive. În plus, ar trebui să luați în considerare acest lucru dacă sunteți unul dintre următoarele:

  • Un reprezentant al organizațiilor de voluntariat active în Corpul European de Solidaritate
  • Membru al echipelor de proiecte de solidaritate din cadrul Corpului European de Solidaritate
  • Un voluntar care caută idei noi pentru a sprijini învățarea bazată pe valori
  • Un reprezentant al organizațiilor de tineret
  • Un lucrător pentru tineret, asistent social, formator, profesor, educator, mentor, antrenor, coordonator de proiect, tutore, educator de adulți, manager comunitar sau reprezentant al municipalității

Informații relevante despre seminar

Locația evenimentului este complet accesibilă persoanelor cu dizabilități, iar limba de lucru a seminarului va fi engleza.

Taxa de participare este acoperită de agențiile naționale (AN) ale Corpului European de Solidaritate/Programul Erasmus+ Tineret. 

AN gazdă va acoperi costurile de cazare și mâncare. În plus, NA sau SALTO ar putea rambursa cheltuielile de călătorie; va rugam sa ii contactati pentru mai multe detalii.

Te interesează să aplici pentru Solidaritatea în practică? Înregistrați-vă participarea urmând linkul de înregistrare  și urmând pașii sugerați.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE