Sectoare de plajă, închiriate pe 10 ani

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat recent la Constanţa, că vor fi căutate soluţii legale pentru ca operatorii economici să poate închiria sectoare de plajă nu pentru doi ani, ca în prezent, ci pentru cel puţin 10 ani, ceea ce va putea duce la o stabilitate şi predictibilitate în desfăşurarea activităţii, dar şi la scăderea preţurilor serviciilor oferite turiştilor.

Potrivit lui Fechet, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţi ai organizaţiilor pentru managementul destinaţiei de pe litoral, a reieşit că soluţia închirierii plajelor pe o perioadă scurtă de timp ca în anii anteriori, când autorităţile erau “interesate mai curând de cum să obţină mai mulţi bani din contractele de închiriere” nu este “mereu cea mai fericită”, sumele respective de bani fiind recuperate de agenţii economici de la turişti. “Eu cred că scopul principal este de a avea servicii de calitate cât mai bună, la un preţ rezonabil pe care oamenii să şi-l permită”, a declarat ministrul.

În opinia noastră nu ar trebui închiriate plajele la privați ca să își pună ei șezlongurile și să te oblige să iei cu 50-200 lei un șezlong.

Plaja e a noastră, a tuturor, nu a privaților. Unii chiar îndeamnă să nu ne mai ducem la mare să fim jecmăniți, ci să mergem în Grecia, Bulgaria, Turcia, Croația, Albania, Italia.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE