Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii și investigații medicale decontate de CNAS

​Noul contract-cadru dintre CNAS și furnizorii de servicii medicale, care va intra în vigoare de la 1 iulie, va include pachete de servicii medicale și pentru persoanele neasigurate, pentru diagnosticarea unor afecțiuni grave – precum cancer, hepatită sau HIV/SIDA la gravide, a anunțat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, într-o conferință de presă. Ea spune că medicii de familie vor putea să trimită ”persoanele neasigurate pentru investigaţii în caz de suspiciune de afecţiuni oncologice, hepatite B şi C şi virusul HIV la gravide, servicii care vor fi decontate de Casa Naţională de Sănătate”. 

Până acum, pacienții neasigurați aveau acces la tratament decontat pentru aceste boli cronice grave în cadrul Programelor naționale de sănătate, însă pentru a ajunge la diagnostic, erau nevoiți să își plătească din buzunar investigațiile medicale. Casa Națională de Asigurări de Sănătate oferă, prin Contractul cadru de servicii medicale, servicii de prevenție decontate pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv adolescenți, a mai anunțat miercuri președintele CNAS, Valeria Herdea.

Articole asemănatoare

Hidratarea, esențială în zilele cu temperaturi ridicate: Ceai de Cireșe

Tratament miraculos pentru boala Parkinson

O planta miraculoasă folosită de grecii antici, redescoperită după 2.000 de ani

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE