Alimente recomandate pe caniculă

Fructele și legumele cu conținut ridicat de apă sunt excelente pentru hidratare: castraveți, roșii, dovlecei, salată verde, ridichi, pepene verde, pepene galben, piersici, căpșune, portocale și grepfruit. Aceste alimente nu numai că vă hidratează, ci și asigură un aport de vitamine și minerale importante. Transpirația excesivă în timpul caniculei poate duce la pierderi de potasiu în organism. Pentru a compensa acest lucru, includeți în alimentație alimente bogate în potasiu, cum sunt bananele, cartofii dulci, avocado, spanacul.  Antioxidanții pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ indus de căldură. Includeți în dietă fructe de pădure, legume verzi, nuci, semințe.

Articole asemănatoare

Admiterea in 2024, e cu buletinul ca la Provident, si un plic…

LIVE România vs Olanda 0-3

Radio Dobrogea, amendat de CNA pentru răspunsul arhiepiscopului Teodosie către o femeie abuzată

Nouă ne pasă ca datele tale personale să rămână confidențiale. Puteți accepta sau gestiona preferințele dvs. făcând clic mai jos. Aceste alegeri nu vă vor afecta navigarea. Beneficiati de drepturile prevazute de art. 15-22 din GDPR in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal. Prin click “ACCEPT TOATE”, acceptati folosirea tehnologiilor de tip Cookie, VEZI SETARILE INDIVIDUALE” puteti schimba preferintele in mod individual. VEZI SETARILE INDIVIDUALE