Destul de puțin popular, poate și din cauza gustului amărui cam neplăcut, ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale, consemnează doc.ro. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în vitamina A, E, K, C și vitamine din complexul B. Păpădia este o plantă comună, recunoscută pentru florile sale galbene, folosită în medicina tradițională de secole pentru diversele sale beneficii pentru sănătate.
Ceaiul de păpădie contribuie la eliminarea deșeurilor din organism, odată cu tot excesul de apă. Acest lucru are beneficii pe mai multe fronturi. Pe de o parte, ficatul și rinichii vor funcționa la cote maxime și vei evita îmbolnăvirea acestora. Pe de altă parte, te va ajuta să slăbești încet și sigur, dacă ai kilograme în plus, scăpând de balonare, atenuând celulita și grăsimea abdominală. Păpădia elimină toxinele și de la nivelul pielii, acționând ca un antiseptic și antiinflamator. Poți trata acneea în forme ușoare, punctele negre sau roșeața, infecțiile fungice ușoare, iritațiile și eczemele.
Ceaiul de păpădie este recomandat de unii medici și pentru pacienții cu psoriazis sau dermatită seboreică, pentru calmarea simptomelor neplăcute. Având proprietăți antiinflamatoare, păpădia poate preveni îmbolnăvirea, în general, întrucât se știe că multe boli apar ca o consecință a procesului inflamator din organism. La nivel digestiv, o cană cu ceai de păpădie combate constipația, calmează gastrita și poate fi de folos în indigestie sau în toxiinfecțiile alimentare.
Păpădia sub formă de ceai mărește secreția biliară, reglează tranzitul intestinal și dezechilibrele în ceea ce privește pofta de mâncare.